Διεθνή

Πριγκόζιν: Θέλει τη Wagner «στρατό με ιδεολογία που θα πολεμά για δικαιοσύνη στη Ρωσία»

Πριγκόζιν: Θέλει τη Wagner «στρατό με ιδεολογία που θα πολεμά για δικαιοσύνη στη Ρωσία»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ξεφεύγει, όπως φαίνεται, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν...

Ξεφεύγει, όπως φαίνεται, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ότι τρέφει φιλοδοξίες να μετατρέψει την ιδιωτική παραστρατιωτική οργάνωσή του σε έναν «στρατό με ιδεολογία που θα πολεμά για δικαιοσύνη στη Ρωσία».

«Μετά την κατάληψη της Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ), θα ξεκινήσει μια επανεκκίνηση», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram. «Συγκεκριμένα, θα αρχίσουμε να στρατολογούμε νέα άτομα από τις περιφέρειες».

«Η ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner πρέπει να μετατραπεί από έναν ιδιωτικό, τον καλύτερο, στρατό στον κόσμο που είναι ικανός να υπερασπιστεί το κράτος, σε έναν στρατό με ιδεολογία. Και αυτή η ιδεολογία είναι ο αγώνας για δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

«Πήρα την απόφαση το 2024 να κατέβω για πρόεδρος – πρόεδρος της Ουκρανίας. Θα ανταγωνιστώ για αυτή τη θέση με τον Ποροσένκο και τον Ζελένσκι. Αν κερδίσω, τότε όλα θα πάνε καλά. Δεν θα χρειαστούν οβίδες» δήλωσε εξάλλου το Σάββατο, ειρωνικά το «αφεντικό» της Wagner, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις του είναι κοντά στο κέντρο του Μπαχμούτ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments