Ελλάδα

Τέμπη: Στα χέρια του εφέτη ανακριτή η δικογραφία για το δυστύχημα

Τέμπη: Στα χέρια του εφέτη ανακριτή η δικογραφία για το δυστύχημα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αύριο αναμένεται να κληθούν από τον εφέτη-ανακριτή που ορίστηκε οι 3 νεοι κατηγουρούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας μιλά για εγκλήματικές κινήσεις κατεγγέλλοντας νοσηρες νοοτροπίες που οδήγησαν στην απαξίωση του ΟΣΕ. 

Αύριο αναμένεται να κληθούν από τον εφέτη-ανακριτή που ορίστηκε οι 3 νεοι κατηγουρούμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας μιλά για εγκλήματικές κινήσεις κατεγγέλλοντας νοσηρες νοοτροπίες που οδήγησαν στην απαξίωση του ΟΣΕ. Ο επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και οι δύο σταθμαρχες που όφειλαν να είναι παρόντες έως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Την ίδια ώρα, νέα ηχητικά ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις επικοινωνίες που είχε ο μοιραίος σταθμάρχης τη νύχτα της τραγωδίας

Λίγο πριν φτάσει η επιβατική αμαξοστοιχία στη Λάρισα. Ο μηχανοδηγός, ο οποίος λίγα λεπτά μετά χάνει ακαριαία τη ζωή του, καλεί τον σταθμάρχη. Είναι η πρώτη φορά που τον ακούμε να μιλάει και να τον ενημερώνει ότι πλησιάζει, ο σταθμάρχης είναι απροετοίμαστος και ο μηχανοδογός τον ειρωνεύεται:

Μηχανοδηγός IC62:Λάρισα. Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι. Μηχανοδηγός IC 62: Καλησπέρα, 62 στο Μεζούρλο (σ.σ.: κοντά στην είσοδο της Λάρισας). Σταθμάρχης Λάρισας: Παιδιά, περιμένετε μισό λεπτό λιγάκι να γυρίσουν τα κλειδιά και θα μπείτε μέσα. Κλειδούχος: Βασίλη, λίγο, μισό λεπτάκι, λίγο, να πάω και στο 102 (σ.σ.: κλειδί). Μηχανοδηγός 62: Ευτυχώς που περιμένατε να ᾽ρθουμε..

Στις 23.23 το πάντα τελειώνουν. Πενήντα επτά (57) άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 4 λεπτά μετά το δυστύχημα ο σταθμάρχης ψάχνει ακόμα που είναι το μοιραίο τρένο και ο μηχανοδηγός.

23:27 Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Παρακαλώ. Σταθμάρχης Λάρισας: Ελένη, φώναξε λίγο το 62. Σταθμάρχης Νέων Πόρων: 62 ακούει τους Νέους Πόρους; (…)  Δεν είναι καλό αυτό, να ξέρεις. Σταθμάρχης Λάρισας: Ξέρω, ναι, γιατί με πήρε ο ρυθμιστής έλξης, ότι κάτι πρόβλημα έχει εκεί και λέει ότι κάποιος πήρε, έχει εκτροχιασμένο… Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Με παίρνει ο ρυθμιστής, κλείσε λίγο, Βασίλη. Σταθμάρχης Λάρισας… ότι έχει τρένο εκτροχιασμένο και πήρε φωτιά. Σταθμάρχης Νέων Πόρων: Ωx, Παναγιά μου. Περίμενε… Σταθμάρχης Λάρισας: Κλείσε, κλείσε. Αντε, πάρε.

Ένα λεπτό μετά στις 11 και 28 χτυπάει τηλέφωνο από την Πυροσβεστική. Ο σταθμάρχης δείχνει να ξαφνιάζεται για πρώτη φορά.

23:28 Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι. Πυροσβεστική: Ναι, γεια σας. Το γνωρίζετε; Εχουμε εκτροχιασμό τρένου κοντά στο μνημείο του ΠΑΟΚ. Σταθμάρχης Λάρισας: Αμαάν!

Στις 23.33 η αστυνομία καλεί τον σταθμάρχη έχουν περάσει 10 λεπτά από το δυστύχημα και ακόμη επιμένει ότι δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί.

23:33 ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ναι. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι, από το 100. Μ’ ακούτε; ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ναι, σας ακούω. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Εχετε εικόνα τι ακριβώς έχει συμβεί; ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Δεν ξέρω, ό,τι και να σας πω, δεν ξέρω. Τώρα με πήρε και η Πυροσβεστική τηλέφωνο ότι έγινε εκτροχιασμός. Τώρα ήταν ένα τρένο που ανέβαινε πάνω κι ένα που κατέβαινε. Τώρα ποιο απ’ τα δύο, δεν ξέρω κι εγώ τίποτα. Ούτε μ’ ενημέρωσαν..

Τα μεσάνυχτα το τηλέφωνο χτυπά και πάλι από την αστυνομία. Τον ενημερώνουν για τραυματίες αλλά εκείνος δείχνει να μην έχει έχει συναίσθηση της πραγματικότητας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments