Διεθνή

Νέα παρέμβαση Μπάιντεν για καταθέσεις πτωχευμένων τραπεζών

Νέα παρέμβαση Μπάιντεν για καταθέσεις πτωχευμένων τραπεζών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καμία απώλεια για τους καταθέτες, καμία επιβάρυνση των φορολογουμένων, υποσχέθηκε, σε νέα παρέμβασή του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν

Καμία απώλεια για τους καταθέτες, καμία επιβάρυνση των φορολογουμένων, υποσχέθηκε, σε νέα παρέμβασή του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν., αναφορικά με την αναπλήρωση των απωλειών για τις τράπεζες Silicon Valley Bank και  Signature Bank.

Οι κυβερνητικές προσπάθειες στήριξης των καταθέσεων θα χρηματοδοτηθούν από τον τραπεζικό τομέα, αφήνοντας ανεπηρέαστους τους φορολογούμενους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα αντλήσει από το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων για να συμπληρώσει τις καταθέσεις των πελατών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαναλαμβάνοντας σχόλια από τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. ότι αυτό το σχέδιο ελάφρυνσης δεν θα χρηματοδοτηθεί από Αμερικανούς φορολογούμενους. .

Αυτό το σχέδιο ελάφρυνσης δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τους φορολογουμένους, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν θα υπάρξουν απώλειες – και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο – δεν θα υπάρξουν απώλειες από τους φορολογούμενους· επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι καμία ζημιά δεν θα επιβαρύνει τον φορολογούμενο», ανέφερε ο Μπάιντεν, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «αντίθετα, τα χρήματα θα προέλθουν από τις προμήθειες που πληρώνουν οι τράπεζες στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments