Αθλητισμός

Τα χαρακτηριστικά του Τσούμπερ, δίνουν (και) μια άλλη διάσταση στην επίθεση της ΑΕΚ

Τα χαρακτηριστικά του Τσούμπερ, δίνουν (και) μια άλλη διάσταση στην επίθεση της ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι-οφ πάνοπλη επιθετικά, έχοντας διαθέσιμο στη γραμμή κρούσης, το βασικό της επιθετικό δίδυμο Λιβάι Γκαρσία-Σέρχιο Αραούχο, τον φορ περιοχής (και ειδικών καταστάσεων) Τομ Φαν Βέερτ, αλλά και ένα έξτρα όπλο, με άλλα εντελώς χαρακτηριστικά, τον Στίβεν Τσούμπερ, που ο Ματίας Αλμέιδα τον καθιέρωσε μπροστά και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά

Το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ έχει δομηθεί με τέτοιον τρόπο από τον Ματίας Αλμέιδα, που δεν έχει μόνον πληρότητα. Έχει και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν καθιερωθεί σε θέσεις διαφορετικές σε σχέση με όσα ξέραμε, με τα αποτελέσματα, πράγματι, να είναι εντυπωσιακά. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, βρίσκονται στη γραμμή κρούσης της ομάδας, εκεί όπου υπάρχουν πλέον τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθ’ ένας τους, πράγμα πολύ σημαντικό για τον προπονητή.

Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ να μπαίνει πάνοπλη επιθετικά στα πλέι-οφ, διαθέτοντας το βασικό της επιθετικό δίδυμο, δηλαδή τον Λιβάι Γκαρσία των 15 γκολ συνολικά, και τον Σέρχιο Αραούχο των 6 γκολ, τον φορ περιοχής (και ειδικών καταστάσεων) Τομ Φαν Βέερτ με επίσης 6 γκολ, αλλά και ένα έξτρα όπλο. Τον Στίβεν Τσούμπερ! Που ο Ματίας Αλμέιδα τον καθιέρωσε μπροστά, όπως έκανε άλλωστε και με τον Λιβάι Γκαρσία, παίρνοντας και από τους δύο το μέγιστο δυνατό μέχρι τώρα. Η αλλαγή θέσης του Τσούμπερ μάλιστα, από τα πλάγια στην επίθεση, είναι σίγουρα πιο φρέσκια και έρχεται επί της ουσίας, να κλείσει μια εξαιρετική τετράδα στη γραμμή κρούσης. Με τον διεθνή Ελβετό να δίνει (και) μια άλλη διάσταση στην κιτρινόμαυρη επίθεση!

Διαφορετική διάσταση, λόγω και των διαφορετικών χαρακτηριστικών… 

Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει πετύχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 3 γκολ παίζοντας πάντα σε αυτόν τον ρόλο, δηλαδή πιο κεντρικά και κινούμενος περισσότερο σαν επιθετικός. Τα δύο από αυτά έδωσαν νίκες-χρυσάφι! Η πρώτη στη Νίκαια, όταν στο 90’+2 πήρε την πάσα από τον Μάνταλο κάνοντας κάθετη κίνηση και εκτέλεσε με φοβερό βολέ τον γκολκίπερ του Ιωνικού και η δεύτερη στο Περιστέρι, όταν από στατική φάση βρέθηκε πάλι στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή και με ένα βολέ στον ουρανό των διχτύων κάρφωσε τον Ατρόμητο για το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Το τρίτο τέρμα του Ελβετού, ήρθε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπου και  πάλι έπαιξε κεντρικά στην επίθεση, δίνοντας αυτό που είπαμε και παραπάνω, μια διαφορετική διάσταση, λόγω και των διαφορετικών χαρακτηριστικών που έχει, στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Οι κινήσεις του χωρίς την μπάλα αλλά και με την μπάλα στα πόδια απέναντι στους Πειραιώτες ήταν ιδιαίτερα σημαντικές έτσι ώστε να ανοιχτούν χώροι και ταλαιπώρησε αφάνταστα την αντίπαλη άμυνα. Πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ της μείωσης του σκορ, ερχόμενος με την μπάλα στα πόδια από πιο πίσω με ταχύτητα και εκτελώντας με ακρίβεια εκεί όπου δεν είχε απάντηση ο Πασχαλάκης.

Δύσκολο να… διαβαστεί από τον αντίπαλο η επίθεση της ΑΕΚ

Η νέα διάσταση που δίνει ο Στίβεν Τσούμπερ, ερχόμενος είτε από τον πάγκο είτε ξεκινώντας, καθιστά αυτομάτως την ΑΕΚ για τον εκάστοτε αντίπαλο, δύσκολα αντιμετωπίσιμη όσον αφορά το… διάβασμα της. Η τετράδα των επιθετικών που έχει, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά στοιχεία που έχει καθ’ ένας απ’ αυτούς, είναι μεγάλο ατού στα χέρια του προπονητή καθώς έχει τη δυνατότητα ανάλογα τον αντίπαλο, τα χαρακτηριστικά του, τον τρόπο παιχνιδιού του, ή την εξέλιξη του εκάστοτε αγώνα, να βγάζει στο τραπέζι, το ιδανικό… χαρτί του. Είναι ένα όπλο, αυτό της πληρότητας, που σε τέτοιο βαθμό το διαθέτει περισσότερο από τον καθ’ ένα (ανταγωνιστή για τον τίτλο) η ΑΕΚ. Και ο Ματίας Αλμέιδα, είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όλα τα στοιχεία που δίνει αυτή η τετράδα, την οποία δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος και την οποία έρχεται να κλείσει ιδανικά ο Στίβεν Τσούμπερ με την ποιότητα του…

χεται να κλείσει ιδανικά ο Στίβεν Τσούμπερ με την ποιότητα του…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments