Διεθνή

Qatargate: Ο ανακριτής Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας

Qatargate: Ο ανακριτής Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται της έρευνας για υποψίες διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με απόφαση των δικαστικών βελγικών αρχών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα είχε εκτιμήσει ότι ο κ. Κλεζ είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του κατά τη σύνταξη του εντάλματος σύλληψης που τον οδήγησε σε προληπτική κράτηση από τις 11 Φεβρουαρίου και για τον λόγο αυτόν είχε ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι προέκυψε το ζήτημα της αμεροληψίας του ανακριτή και ότι οι κίνδυνοι παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας ήταν πραγματικότητα» αναφέρει η πλευρά του Μαρκ Ταραμπέλα.

Επίσης, όπως επισημαίνει η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή, λαμβάνεται υπόψη η απόφαση να παραμείνει στη θέση του Μισέλ Κλεζ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Μαρκ Ταραμπέλα όπου και όποτε χρειαστεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ταραμπέλα συνέχισε να διακηρύσσει την αθωότητά του από την πρώτη μέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» καταλήγει ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments