Nέα της αγοράς

Αυγά: Πτώση στις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 5 μήνες

Αυγά: Πτώση στις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 5 μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Αιτία για την εκτόξευση ρεκόρ στην τιμή των αυγών είναι η γρίπη των πτηνών που σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια πτηνά

Μετά από πέντε μήνες ανόδου, λόγω του χειρότερου ξεσπάσματος γρίπης των πτηνών παγκοσμίως, οι τιμές των αυγών υποχωρούν για πρώτη φορά φέρνοντας μια… ανακούφιση στους Αμερικανούς καταναλωτές σε επίπεδο κόστους βασικών ειδών διατροφής.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι τιμές υποχώρησαν 6,7% τον περασμένο μήνα ενώ οι μειώσεις σε πορτοκάλια και μπέικον θα συμβάλουν στο να γίνει ελαφρώς φθηνότερο το πρωινό στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Αιτία για την εκτόξευση ρεκόρ στην τιμή των αυγών είναι η γρίπη των πτηνών που σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια πτηνά.

Τα αυγά πέφτουν… τα υπόλοιπα τρόφιμα ανεβαίνουν

Παρόλα αυτά, ο δείκτης ΔΤΚ για τα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με την άνοδο 0,5% τον Ιανουάριο. Αυτό συμβαίνει καθώς το κόστος για το ψωμί, το βόειο κρέας, το ζαμπόν και τις πατάτες αυξήθηκε, συμβάλλοντας στον αυξημένο πληθωρισμό σε ολόκληρη την αμερικανική οικονομία. Τα κατεψυγμένα λαχανικά βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, έρχονται αυξημένα κόστη στα τρόφιμα καθώς μερίδα Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου επιδιώκουν να μειώσουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας των ΗΠΑ ως μέρος των προσπαθειών για μείωση των εγχώριων δαπανών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments