Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα ο Πονίτκα, εκτός με Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα ο Πονίτκα, εκτός με Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Ματέους Πονίτκα υπέστεη τελικά διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο στον αγώνα με την Βιλερμπάν και τέθηκε εκτός για το ντέρμπι της Κυριακής (19/3, 15:45, ΕΡΤ3 με τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Basket League.

Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τον Ματέους Πονίτκα όταν αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον δεξιό αστράγαλο από τον αγώνα με την Βιλερμπάν και δυστυχώς το κακό σενάριο επιβεβαιώθηκε.

Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ υπέστη τελικά διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική, κάτι που σημαίνει ότι – αρχικά – σίγουρα δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (19/3, 15:45, ΕΡΤ3  για την 19η αγωνιστική της Basket League. Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι και το διάστημα απουσίας του από τα παρκέ, κάτι που θα εξαρτηθεί από την σοβαρότητα του τραυματισμού του. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας είχε υποστεί τον ίδιο τραυματισμό στο ίδιο πόδι στον αγώνα με την Ζάλγκιρις τον περασμένο Ιανουάριο, μένοντας τότε εκτός δράσης για 2 εβδομάδες.

Ο τραυματισμός του Πονίτκα σημαίνει ότι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με 5 ξένους παίκτες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού οι Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και (προς το παρόν) δεν έχει αποφασιστεί ποιος εκ των δύο θα πάρει την θέση του – πρόσφατα αποχωρήσαντα – Άντριου Άντριους – στην λίστα του ΕΣΑΚΕ.

Οι 5 ξένοι παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League είναι οι Νέιτ Γουόλτερς (που προφυλάχθηκε στον αγώνα με την Βιλερμπάν για να είναι έτοιμος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό), Πάρι Λι, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Γουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις.

Παναθηναϊκός: Επιτέλους διπλό μετά από 9 προσπάθειες

Ο Παναθηναϊκός χθες βράδυ κέρδισε εκτός έδρας τη Βιλερμπάν, πανηγυρίζοντας το πρώτο διπλό μετά από 9 ματς.

Το ”τριφύλλι” χθες βράδυ θυμήθηκε πως είναι να κερδίζεις εκτός έδρας, επικρατώντας στη Λυών της Βιλερμπάν με σκορ 82-86 και έβαλε στοπ στη…κατηφόρα των εννιά συνεχόμενων ηττών μακριά από το σπίτι του. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ”πράσινοι” πριν την ”άλωση” του Αστρομπάλ, μετρούσαν μονάχα δύο διπλά, σε Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και σε Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις, με αυτό στη Λιθουανία να είναι το τελευταίο χρονικά, δηλαδή στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 (12η αγωνιστική), από τότε ο Παναθηναϊκός μέτρησε εννιά σερί ανεπιτυχής προσπάθειες για κάποια απόδραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments