Ελλάδα

ΕΥΠ: Πού στόχευε η δράση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τ.»

ΕΥΠ: Πού στόχευε η δράση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τ.»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι αναλυτές της ΕΥΠ εκτιμούν ότι η 35χρονη Σμίρεβα είναι γρανάζι ενός δικτύου Ρώσων κατασκόπων

Tα ταξίδια της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνας Αλεξάντροβα Σμίρεβα, με το ελληνικό διαβατήριο «Μαρία Τσάλλα», σε συγκεκριμένες ακριτικές περιοχές της χώρας, καθώς και σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), προκειμένου να αποκωδικοποιηθεί η δράση της. Οι αναλυτές της ΕΥΠ εκτιμούν ότι η 35χρονη Σμίρεβα είναι γρανάζι ενός δικτύου Ρώσων κατασκόπων που ξεκινά από την Πολωνία, περνά από τη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και καταλήγει στη χώρα μας.

Όλοι τους έχουν βγει από το πρόγραμμα «illegal», που αφορά σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, οι οποίοι στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και στέλνονται σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, για να αναλάβουν ειδικό ρόλο με την όλη διαδικασία της «κατασκευής χαρακτήρων» να στοιχίζει στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ για τον κάθε ένα κατάσκοπο.

Όμως, μια σύλληψη σε Σλοβενία στις αρχές του χρόνου «έκαψε» το εγχείρημα και έτσι η Μόσχα αποφάσισε να τους αποσύρει άρον-άρον πίσω στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Εκτός από τη σύλληψη στη Σλοβενία, τη δράση της Ιρίνας Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ξεσκέπασε μια πληροφορία για τη διπλή ζωή της «Μαρίας Τσάλλα» και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όνομα οδηγεί σε ένα μωρό που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε αμέσως.

Η 35χρονη Ρωσίδα ή η 33χρονη, σύμφωνα με τα νόμιμα χαρτιά, Ελληνίδα φωτογράφος «Μαρία Τσάλλα», κατάφερε για πέντε χρόνια να τρυπώσει στην ελληνική κοινωνία και να αποτελεί κομμάτι αυτής.

Με πρόσχημα, δε, τη φωτογραφική της ιδιότητα, φέρεται να εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι είχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είναι να διαβρώσουν το δίκτυο πληροφοριών του ΝΑΤΟ και να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.