Διεθνή

Γερμανία και Ιαπωνία τονώνουν τις οικονομικές σχέσεις τους

Γερμανία και Ιαπωνία τονώνουν τις οικονομικές σχέσεις τους

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Shuji Kajiyama

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Ιαπωνία ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με τη συνοδεία κορυφαίων υπουργών του.

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Ιαπωνία ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με τη συνοδεία κορυφαίων υπουργών του. Είναι η πρώτη, μετά από πολλά χρόνια, επίσκεψη Γερμανού καγκελαρίου με κύρια ατζέντα τις τραπεζικές και οικονομικές σχέσεις.

Ο Όλαφ Σολτς συναντάται με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα σε ένα ταραγμένο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται κυρίως από την πτώχευση δύο αμερικανικών τραπεζών, της Silicon Valey Bank και της Signature Bank, καθώς και από την τρέχουσα κρίση της ελβετικής Credit Suisse και της έκτακτης χρηματοδότησής της από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

Σε συνάντηση ανάμεσα στον Iάπωνα υπουργό Οικονομικών, Σουνίτσι Σουζούκι, και τον Γερμανό ομόλογό του Χρίστιαν Λίντνερ αποφασίστηκε η τόνωση των τραπεζικών δεσμών, που συνδέουν τις δύο χώρες.

Η κύρια εστίαση είναι, ωστόσο, στην επέκταση της διεθνούς συνεργασίας προκειμένου να μειωθούν οι εξαρτήσεις από μεμονωμένες οικονομικές δυνάμεις, για παράδειγμα όταν πρόκειται για εισαγωγή πρώτων υλών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», η Γερμανία θέλει να πάρει μαθήματα από την πρώην εξάρτησή της από τη Ρωσία αναφορικά με το φυσικό αέριο. Η Ιαπωνία, η οποία επίσης εισάγει πρώτες ύλες σε μεγάλη κλίμακα, έχει θεσπίσει τον δικό της νόμο για την οικονομική ασφάλεια, τον οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ως υποδειγματικό.

Σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, η Ιαπωνία αποτελεί πρότυπο για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το πώς να βελτιώσει την ασφάλεια των πρώτων υλών της δικής της οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments