Διεθνή

Δημοσκόπηση: Ψηλά η Μπορν, με απώλειες ο Μακρόν

Δημοσκόπηση: Ψηλά η Μπορν, με απώλειες ο Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Gonzalo Fuentes//Photo Sipa/JP PARIENTE

Υψηλή παραμένει η δημοτικότητα της πρωθυπουργού της Γαλλίας Ελιζαμπέθ Μπορν, παρά τη σοβαρή κρίση που διέρχεται η κυβέρνηση λόγω της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Υψηλή παραμένει η δημοτικότητα της πρωθυπουργού της Γαλλίας Ελιζαμπέθ Μπορν, παρά τη σοβαρή κρίση που διέρχεται η κυβέρνηση λόγω της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Απεναντίας, απώλειες καταγράφει το πρόσωπο  του Εμμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησε το IfOP και δημοσιεύει τα σημερινό φύλλο της Journal du Dimanche, η δημοτικότητα της Μπορν παραμένει αλώβητη από τις τρέχουσες εξελίξεις, σε αντίθεση με την δημοφιλία του προέδρου Μακρόν, η οποία μετρά απώλειες δεκατριών ποσοστιαίων μονάδων.

Η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Ελιζαμπέθ Μπορν παρέμεινε σταθερή τον Μάρτιο, με 29% των πολιτών να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ίδια,  αλλά με ελαφρώς μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν μειώθηκε, απεναντίας, κατά δεκατρείς μονάδες από την επανεκλογή του πέρυσι, τον Μάιο. Σημειώνεται ότι ο Μακρόν είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο (23%) τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων ».

Ο υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων εκτιμά, ωστόσο, ότι ο Μακρόν θα μπορούσε να δει την δημοτικότητά του να ανακάμπτει, αν κατάφερνε να επιτύχει την έγκριση της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό. «Είναι μια στιγμή – κλειδί για αυτή την δεύτερη θητεία του Μακρόν», επισημαίνει ο Φρεντερίκ Ντάμπι

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.928 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, σύμφωνα με τη μέθοδο της ποσόστωσης και με περιθώριο σφάλματος 1 – 3%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments