Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν επιθυμεί να μιλήσει με τον Σι «την κατάλληλη στιγμή»

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν επιθυμεί να μιλήσει με τον Σι «την κατάλληλη στιγμή»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σι Τζινπίνγκ επιθυμεί ο Τζο Μπάιντεν, χωρίς να έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα τέτοιο «ραντεβού», ανέφερε τη Δευτέρα ο συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σι Τζινπίνγκ επιθυμεί ο Τζο Μπάιντεν, χωρίς να έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα τέτοιο «ραντεβού», ανέφερε τη Δευτέρα ο συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.«Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη (η κλήση), αλλά ο πρόεδρος επιθυμεί διακαώς να έχει άλλη μια συζήτηση με τον Σι», δήλωσε ο Κίρμπι στο CNN, την ημέρα που ο Κινέζος πρόεδρος έφτασε στη Μόσχα για μια σειρά επαφών με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν ενδιαφέρεται να διατηρήσει ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου και ότι η κλήση θα γίνει «την κατάλληλη στιγμή».Παράλληλα, ο Κίρμπι ανέφερε πως οι ΗΠΑ «ενδιαφέρονται να υπάρξει επικοινωνία του Σι Τζινίνγκ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα». «Θέλουμε οπωσδήποτε ο πρόεδρος Σι να έρθει σε επαφή και να ακούσει και την άποψη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Κίρμπι, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στη Μόσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments