Τεχνολογία

Amazon: «Μαχαίρι» σε ακόμη 9.000 θέσεις εργασίας

Amazon: «Μαχαίρι» σε ακόμη 9.000 θέσεις εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Σε ένα δεύτερο γύρο περικοπών προχωρά ο τεχνολογικός κολοσσός

Σε ένα δεύτερο γύρο περικοπών προχωρά η Amazon, η οποία ανακοίνωσε ακόμη 9.000 απολύσεις, πέραν των 18.000 που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, καθώς η κάμψη των καταναλωτικών δαπανών αναγκάζει τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing σε μείωση προσωπικού.

Όπως τονίζεται, η πλειονότητα των νέων περικοπών θα προκύψει στη μονάδα cloud της εταιρείας, τις υπηρεσίες Amazon Web Services, την πλατφόρμα ροής βιντεοπαιχνιδιών Twitch και τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και διαφήμισης.

Ποιους αφορά

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κυρίως εργάτες αποθήκης και μεταφορών. Οι πρόσφατες περικοπές θέσεων εργασίας της Amazon στοχεύουν σε καλύτερα αμειβόμενους ρόλους. «Δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει στο εγγύς μέλλον, επιλέξαμε να εξορθολογίσουμε στο κόστος και τον αριθμό των εργαζομένων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andy Jassy.

Όπως και άλλοι τεχνολογικοί όμιλοι, η Amazon προχώρησε σε χιλιάδες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια για να καλύψει την ισχυρότερη ζήτηση για τις υπηρεσίες της από αποκλεισμένους πελάτες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Ωστόσο, τα υψηλότερα επιτόκια και η κάμψη των καταναλωτικών δαπανών ανάγκασαν τις εταιρείες τεχνολογίας να περιορίσουν τις δαπάνες, με σχεδόν 140.000 απολύσεις από τεχνολογικούς ομίλους το πρώτο 2μηνο του 2023, σε σύγκριση με 161.000 στο σύνολο του 2022.

Η Amazon άρχισε να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της από τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκινώντας με ένα πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», ενώ τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι περικόπτει 18.000 θέσεις εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments