Διεθνή

Ρωσικούς βομβαρδισμούς καταγγέλλει η Ουκρανία

Ρωσικούς βομβαρδισμούς καταγγέλλει η Ουκρανία
Το Κίεβο καταγγέλλει ρωσικούς βομβαρδισμούς, θανάτους αμάχων και καταστροφές κτιρίων, στον απόηχο του τριήμερου ταξιδιού του Σι Τζινμπίνγκ στη Ρωσία.

Το Κίεβο καταγγέλλει ρωσικούς βομβαρδισμούς, θανάτους αμάχων και καταστροφές κτιρίων, στον απόηχο του τριήμερου ταξιδιού του Σι Τζινμπίνγκ στη Ρωσία.

Η καταγγελία προέρχεται από την ηγεσία της Ουκρανίας, είναι «ενυπόγραφη», με τον πρόεδρο Β. Ζελένσκι να φωτογραφίζει βομβαρδισμένα τοπία και κτίρια στην Ζαπορίζια και σε άλλες ουκρανικές περιοχές.

Όπως δημοσιοποιεί ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος και αναδημοσιεύουν το BBC και το Reuters, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ «στο Rzhyshchiv, μια παραποτάμια πόλη νότια της πρωτεύουσας, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια όταν δύο κοιτώνες σε ένα κολέγιο χτυπήθηκαν από drone. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι και 28 οχήματα αναπτύχθηκαν στο σημείο και οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται, ανέφεραν οι αρχές».

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπενθυμίζει τη Ρωσία και αφήνει υπόνοιες για εκτροχιασμό του Κρεμλίνου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, η οποία αφορούσε και την διερεύνηση ειρηνευτικών προοπτικών:  «Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη «ειρήνη» στη Μόσχα, δίνεται άλλη μια εντολή εκεί για τέτοια εγκληματικά χτυπήματα».

Ο πρόεδρος Σι αποχώρησε από τα ρωσικά εδάφη, δίχως να θέλει να έρθει σε επικοινωνία με τους Ουκρανούς. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και τροφοδοτούνται από παλαιές εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν απέφυγε να  κάνει λόγο σε συγκεκριμένους όρους για την ειρήνευση στην Ουκρανία και προτίμησε να μιλήσει για έναν νέο πολύπλοκο και πολυπολικό κόσμο που αναδύεται, από τον οποίο δεν απουσιάζουν όπως φαίνεται οι αυθαίρετοι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων και κτιρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments