Διεθνή

Κρίστερσον: Zητεί εξηγήσεις από Όρμπαν

Κρίστερσον: Zητεί εξηγήσεις από Όρμπαν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις από τον Βίκτορ Όρμπαν για τη στάση του απέναντι στην ενταξιακή προοπτική της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον

Αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις από τον Βίκτορ Όρμπαν για τη στάση του απέναντι στην ενταξιακή προοπτική της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, στην σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του ο Σουηδός πρωθυπουργός αναφορικά με τη στάση του Όρμπαν.

Συγκεκριμένα, ο Σουηδός πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει σήμερα εξηγήσεις από την Ουγγαρία ως προς τους λόγους για τους οποίους το ουγγρικό κοινοβούλιο επέλεξε να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας πριν την έγκριση του σουηδικού αιτήματος για την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Θα ρωτήσω γιατί οι Ούγγροι χωρίζουν τη Σουηδία από τη Φινλανδία. Αυτά είναι σχήματα, που δεν είχαμε πριν», δήλωσε ο Ουλφ Κρίστερσον στον σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό SR, προσθέτοντας ότι «είναι απολύτως μέσα στις προθέσεις του να μιλήσει για αυτό το ζήτημα με τον Β. Όρμπαν», τον Ούγγρο ομόλογό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες συμμετέχουν σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με τη Σουηδία να ασκεί την προεδρία των 27 έως τα τέλη Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι το ουγγρικό κοινοβούλιο εξέπληξε την περασμένη εβδομάδα ορίζοντας ημερομηνία επικύρωσης για την ένταξη της Φινλανδίας, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα, αλλά όχι για τη Σουηδία που θα πραγματοποιηθεί «αργότερα». Η είδηση ​​προστέθηκε στα προβλήματα της Στοκχόλμης, της οποίας η ιστορική είσοδος στη στρατιωτική συμμαχία εμποδίζεται από την Τουρκία, ενώ ο δρόμος έχει πλέον ανοίξει διάπλατα για τον Φινλανδό γείτονά της.

Η Άγκυρα κατηγορεί συγκεκριμένα τη Σουηδία ότι είναι καταφύγιο για Κούρδους « τρομοκράτες » αγωνιστές και ότι αρνείται τις εκδόσεις – όπου στην πραγματικότητα τον τελευταίο λόγο έχει η σουηδική δικαιοσύνη. Μόνο η Άγκυρα και η Βουδαπέστη δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ένταξη των δύο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments