Κόσμος

Όρμπαν: Δεν θα συλλάβουμε τον Πούτιν παρά το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Όρμπαν: Δεν θα συλλάβουμε τον Πούτιν παρά το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πηγή Φωτογραφίας: AFP

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η Ουγγαρία δεν θα  συνελάμβανε τον Πούτιν εάν έμπαινε στη χώρα, διεμήνυσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν

Η Ουγγαρία δεν θα  συνελάμβανε τον Πούτιν εάν έμπαινε στη χώρα, διεμήνυσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι αυτό «δεν θα είχε νομική βάση». Όταν ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα συλλαμβανόταν εάν επισκεπτόταν την Ουγγαρία, ο Γκέργκελι Γκούλιας, δεξί χέρι του Όρμπαν, ανέφερε ότι το Καταστατικό της Ρώμης δεν έχει ενσωματωθεί στο ουγγρικό δικαιικό σύστημα. 

«Μπορούμε να αναφερθούμε στον ουγγρικό νόμο και βάσει αυτού δεν μπορούμε να συλλάβουμε τον Ρώσο Πρόεδρο… καθώς το καταστατικό του ΔΠΔ δεν έχει ενσωματωθεί στην Ουγγαρία», είπε ο Γκιούλιας. 

Όταν ρωτήθηκε, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «δεν έχει πάρει θέση» σχετικά με το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ που εκδόθηκε κατά του Πούτιν. «Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι οι πιο επιτυχείς, καθώς οδηγούν τα πράγματα προς την περαιτέρω κλιμάκωση, και όχι προς την ειρήνη, αυτή είναι η προσωπική μου υποκειμενική γνώμη», πρόσθεσε ωστόσο ο Γκιούλιας.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.