Διεθνή

Όρμπαν: Δεν θα συλλάβουμε τον Πούτιν παρά το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Όρμπαν: Δεν θα συλλάβουμε τον Πούτιν παρά το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πηγή Φωτογραφίας: AFP

Η Ουγγαρία δεν θα  συνελάμβανε τον Πούτιν εάν έμπαινε στη χώρα, διεμήνυσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν

Η Ουγγαρία δεν θα  συνελάμβανε τον Πούτιν εάν έμπαινε στη χώρα, διεμήνυσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι αυτό «δεν θα είχε νομική βάση». Όταν ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα συλλαμβανόταν εάν επισκεπτόταν την Ουγγαρία, ο Γκέργκελι Γκούλιας, δεξί χέρι του Όρμπαν, ανέφερε ότι το Καταστατικό της Ρώμης δεν έχει ενσωματωθεί στο ουγγρικό δικαιικό σύστημα. 

«Μπορούμε να αναφερθούμε στον ουγγρικό νόμο και βάσει αυτού δεν μπορούμε να συλλάβουμε τον Ρώσο Πρόεδρο… καθώς το καταστατικό του ΔΠΔ δεν έχει ενσωματωθεί στην Ουγγαρία», είπε ο Γκιούλιας. 

Όταν ρωτήθηκε, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «δεν έχει πάρει θέση» σχετικά με το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ που εκδόθηκε κατά του Πούτιν. «Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι οι πιο επιτυχείς, καθώς οδηγούν τα πράγματα προς την περαιτέρω κλιμάκωση, και όχι προς την ειρήνη, αυτή είναι η προσωπική μου υποκειμενική γνώμη», πρόσθεσε ωστόσο ο Γκιούλιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments