Global News

SkyNews: «To TikToK δεν είναι πράκτορας της Κίνας»

SkyNews: «To TikToK δεν είναι πράκτορας της Κίνας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ορισμένοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες ότι το TikTok , το οποίο έχει 150 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες, μεταφέρει περιεχόμενο που μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok προσπάθησε να διαβεβαιώσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κινεζική εφαρμογή βίντεο δεν είναι «πράκτορας» του Πεκίνου και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, ο Shou Zi Chew (=Τσου) αντιμετώπισε ώρες σκληρών ανακρίσεων από βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ήταν πεπεισμένοι ότι η δημοφιλής εφαρμογή είναι ένα «εργαλείο» του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ορισμένοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες ότι το TikTok , το οποίο έχει 150 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες, μεταφέρει περιεχόμενο που μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών. Οι βουλευτές στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής πίεσαν τον Chew για διάφορα θέματα – από τις πρακτικές ελέγχου του περιεχομένου του TikTok έως την κατασκοπεία της εταιρείας σε δημοσιογράφους. «Κύριε Τσου, είστε εδώ γιατί ο αμερικανικός λαός χρειάζεται την αλήθεια για την απειλή που θέτει το TikTok για την εθνική και προσωπική μας ασφάλεια», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς.

«Το TikTok έχει επανειλημμένα επιλέξει έναν δρόμο για περισσότερο έλεγχο, περισσότερη επιτήρηση και περισσότερη χειραγώγηση». Ο Chew επέμεινε ότι η μητρική της εταιρεία ByteDance δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των νεαρών χρηστών της – και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η εφαρμογή αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας. «Επιτρέψτε μου να το δηλώσω κατηγορηματικά: η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», είπε. Επανέλαβε το σχέδιο της εταιρείας να προστατεύσει τα δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την αποθήκευση πληροφοριών σε διακομιστές που διατηρούνται και ανήκουν στον κολοσσό των διακομιστών Oracle. Πολλοί βουλευτές της επιτροπής βρήκαν κάποιες από τις απαντήσεις του κ. Τσου υπεκφυγές – με έναν από αυτούς, τον Τόνι Καρντένας, να λέει ότι ο διευθύνων σύμβουλος ήταν «καλός

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments