Global News

CNN: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Μισισιπής

CNN: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Μισισιπής

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μισισιπή, μετά από ανεμοστρόβιλο που σκότωσε τουλάχιστον 26 άτομα καθώς σάρωσε κυριολεκτικά την περιοχή.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου θα καταστήσει διαθέσιμη την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις κομητείες Carroll, Humphreys, Monroe και Sharkey, τα μέρη δηλαδή που επλήγησαν περισσότερο από την φονική καταιγίδα την περασμένη Παρασκευή. Τα συνεργεία ανάκτησης συνεχίζουν το τρομακτικό έργο τους μέσα από τα συντρίμμια των ισοπεδωμένων κτιρίων, με δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες εκτοπισμένους. Η τεράστια καταιγίδα άφησε ένα ίχνος καταστροφής σε μια από τις φτωχότερες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς διέσχισε πολλές πόλεις για περισσότερο από μια ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι ισοπέδωσαν ολόκληρους δρόμους, κατέστρεψαν σπίτια, παρέσυραν ένα καμπαναριό από μια εκκλησία και γκρέμισαν έναν δημοτικό πύργο ύδατος. Ένας άνδρας πέθανε όταν το σπίτι του στο τρέιλερ ανατράπηκε πολλές φορές στην Αλαμπάμα. Ακόμη και όταν ξεκινά η ανάκαμψη, παραμένει ο κίνδυνος περαιτέρω δυσμενών καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων, των μεγάλων χαλαζιών και της πιθανότητας περισσότερων ανεμοστρόβιλων στην ανατολική Λουιζιάνα, στο νότιο κεντρικό Μισισιπή και στη νότια κεντρική Αλαμπάμα. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο ανεμοστρόβιλος έφτασε σε ριπές – ρεκόρ, μεταξύ 166 μίλια/ώρα και 200 ​​μίλια/ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments