Διεθνή

ΗΠΑ: 28χρονη πυροβολεί θανάσιμα 7 ανθρώπους σε σχολείο

ΗΠΑ: 28χρονη πυροβολεί θανάσιμα 7 ανθρώπους σε σχολείο

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr

Αυτός είναι ο 129ος θανάσιμος μαζικός πυροβολισμός από την αρχή του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πρώτη κυρία της χώρας, Τζίλι Μπάιντεν, εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό της.

Τουλάχιστον επτά ανθρώπους πυροβόλησε θανάσιμα 28χρονη σε ιδιωτικό σχολείο στο Τενεσί. Αυτός είναι ο 129ος θανάσιμος μαζικός πυροβολισμός από την αρχή του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πρώτη κυρία της χώρας, Τζίλι Μπάιντεν, εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό της.

Συγκεκριμένα, η δράστης που σκότωσε επτά σε ιδιωτικό σχολείο στο Νάσβιλ το πρωί της Δευτέρας ήταν μια 28χρονη γυναίκα, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές ανέφεραν προηγουμένως ότι φαινόταν να είναι έφηβη, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

«3 μαθητές και 3 ενήλικες μέλη του προσωπικού του Covenant School πυροβολήθηκαν θανάσιμα από τον δραστήριο πυροβολητή, ο οποίος πλέον έχει αναγνωριστεί ως μια 28χρονη γυναίκα από το Νάσβιλ», ανέφερε η αστυνομία σε tweet .

Σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος είπε ότι ο νεκρή δράστρια είχε εφηβικά χαρακτηριστικά, που μπορούσα να ξεγελάσουν.

Η γυναίκα δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί με το όνομά της, δεν έχει ταυτοποιηθεί. Η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμη λόγο για πιθανό κίνητρο των πυροβολισμών, ούτε έχει εντοπίσει κάποιασχέση μεταξύ της γυναίκας και του σχολείου.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, ανέφερε σε ένα tweet ότι «η καρδιά του είναι με τις οικογένειες των θυμάτων» και ευχαρίστησε τους αξιωματούχους για την απάντησή τους.

Ο βουλευτής Άντι Όγκλες, ο οποίος εκπροσωπεί την 5η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Τενεσί, η οποία περιλαμβάνει το Covenant School, είπε ότι είναι “συντετριμμένος από την τραγωδία”, σε αναφορά του στο Twitter, όπου σημείωσε ότι, ως πατέρας, «είμαι απόλυτα συντετριμμένος από αυτήν την παράλογη πράξη βίας».

Πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί την κατάσταση και ότι συνεργάζεται με τοπικούς αξιωματούχους.

Από την πλευρά της, η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν αντέδρασε στους πυροβολισμούς στο σχολείο του Νάσβιλ ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, τη Δευτέρα. «Μόλις μάθαμε για έναν άλλο πυροβολισμό στο Τενεσί. Ένας πυροβολισμός στο σχολείο. Και είμαι πραγματικά χωρίς λόγια. Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα. Και στεκόμαστε, όλοι μας, στεκόμαστε δίπλα στο Νάσβιλ και προσευχόμαστε».

Το αρχείο Gun Violence Archive ανέφερε ότι πρόκειται για τον 129ο θανάσιμο πυροβολισμό από την αρχή του έτους. Επισήμανε δε ότι, όπως και το CNN, ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό τον πυροβολισμό κατά τον οποίο πυροβολούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, χωρίς να συνυπολογίζεται ο δράστης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments