Global News

DW: Μεγάλοι κίνδυνοι από τα τεστ τεχνητής νοημοσύνης

DW: Μεγάλοι κίνδυνοι από τα τεστ τεχνητής νοημοσύνης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από ακαδημαϊκούς και στελέχη όπως ο Ίλον Μασκ προειδοποιεί για την ανάγκη εξάμηνης παύσης στην τεχνητή νοημοσύνη επειδή η ανεξέλεγκτη ανάπτυξή της αποτελεί «κίνδυνο για την κοινωνία και την ανθρωπότητα».

Ο Ίλον Μασκ και εκατοντάδες παγκόσμιοι ειδικοί υπέγραψαν πρόσκληση για εξάμηνη παύση στην έρευνα για τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) πιο ισχυρές από το ChatGPT 4, το μοντέλο OpenAI που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, προειδοποιώντας για «μεγάλους κινδύνους για την ανθρωπότητα». Στην αναφορά που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο futureoflife.org, ζητούν μορατόριουμ έως ότου δημιουργηθούν συστήματα ασφαλείας  με νέες ρυθμιστικές αρχές, επιτήρηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, τεχνικές που βοηθούν στη διάκριση μεταξύ του πραγματικού και του τεχνητού και των ιδρυμάτων που είναι ικανά να το κάνουν στο πρόσωπο. της «δραματικής οικονομικής και πολιτικής αναστάτωσης (ειδικά για τη δημοκρατία) που θα προκαλέσει η τεχνητή νοημοσύνη». Υπογράφεται από προσωπικότητες που έχουν εκφράσει φόβους για μια ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνά τους ανθρώπους, όπως ο Μασκ, ο ιδιοκτήτης του Twitter και ιδρυτής των SpaceX και Tesla, και ο ιστορικός Yuval Noah Hariri.

«Λίγο φόβος»

Ο διευθυντής του Open AI, ο οποίος σχεδίασε το ChatGPT, Sam Altman, παραδέχτηκε ότι «φοβάται λίγο» ότι το δημιούργημά του θα χρησιμοποιηθεί για «μεγάλης κλίμακας παραπληροφόρηση ή επιθέσεις στον κυβερνοχώρο». «Η εταιρεία χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί», είπε πρόσφατα στο ABC News. «Τους τελευταίους μήνες είδαμε εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης να ξεκινούν έναν απροσδόκητο αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη όλο και πιο ισχυρών ψηφιακών εγκεφάλων που κανείς, ούτε καν οι δημιουργοί τους, δεν μπορούν να κατανοήσουν αξιόπιστα, να προβλέψουν ή να ελέγξουν», λένε.

Πρέπει να επιτρέψουμε στις μηχανές να πλημμυρίσουν τα κανάλια πληροφόρησής μας με προπαγάνδα και ψέματα; Πρέπει να αυτοματοποιήσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανταμείβουν; (…) Πρέπει να διακινδυνεύσουμε να χάσουμε τον έλεγχο του πολιτισμού μας; Αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να ανατεθούν σε μη εκλεγμένους ηγέτες τεχνολογίας, ", κατέληξαν. Τα περισσότερα από 1.000 άτομα που υπέγραψαν την επιστολή ήταν ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, μέλη του εργαστηρίου DeepMind AI της Google, ο διευθυντής Stability AI Emad Mostaque, καθώς και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί στην τεχνητή νοημοσύνη και στελέχη μηχανικοί της Microsoft. , συνεργαζόμενη εταιρεία OpenAI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments