Διεθνή

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal στη Ρωσία

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot nytimes.com

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, συνελήφθη στην πόλη Αικατερίνμπουργκ των Ουραλίων

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, συνελήφθη στην πόλη Αικατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Η FSB σταμάτησε τις παράνομες δραστηριότητες του Αμερικανού πολίτη Έβαν Γκερσκόβιτς… ανταποκριτή του γραφείου της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal στη Μόσχα, διαπιστευμένο στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ύποπτο για κατασκοπεία προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία.

Παλαιότερες αναφορές τοπικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Γκερσκόβιτς κάλυπτε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και τις δραστηριότητες της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Telegram ότι οι δραστηριότητες του Γκερσκόβιτς «δεν σχετίζονται με τη δημοσιογραφία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments