Κόσμος

Πόλεμος και στην προπαγάνδα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Πόλεμος και στην προπαγάνδα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Stringer/File Photo

Μονάδες που καταρρίπτουν ρωσικά drones παρουσίασε το Κίεβο, βίντεο με πυραυλικά χτυπηματα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις δημοσιοποίησε η Μόσχα με την έλευση του νέου μήνα

Μονάδες που καταρρίπτουν ρωσικά drones παρουσίασε το Κίεβο, βίντεο με πυραυλικά χτυπηματα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις δημοσιοποίησε η Μόσχα με την έλευση του νέου μήνα, καθώς μαίνεται (και) ο πόλεμος της προπαγάνδας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές παρουσίασαν το Σάββατο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατιωτικές μονάδες τους, που έχουν αναλάβει να καταρρίπτουν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια του πολέμου ομάδες ταχείας αντίδρασης εγκατεστημένες σε οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα στο πίσω μέρος τους, τα οποία διαθέτουν και πυραύλους σε ετοιμότητα. Χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, συνήθως η κάθε ομάδα διαθέτει μόλις 15 λεπτά από την στιγμή που θα ειδοποιηθεί για το προς τα που κατευθύνονται τα ρωσικά drones προκειμένου να αναλάβει δράση και να τα καταρρίψει.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υποσχέθηκε να ενισχύσει τις προμήθειες πυρομαχικών στις ρωσικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο αρχηγείο των στρατευμάτων της Μόσχας που πολεμούν στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο βίντεο με «αεροσκάφη Su-25 που εκτελούν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν σε ζεύγη από χαμηλά υψόμετρα. […] Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, τα πληρώματα πραγματοποίησαν ελιγμό, πυροβολώντας θερμοπαγίδες και επέστρεψαν στη βάση τους», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση που συνόδευε το βίντεο. «Καμουφλαρισμένες οχυρωμένες θέσεις πεδίου και τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκαν», προστίθεται στην ρωσική ενημέρωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments