Διεθνή

Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι διαδηλώνουν υπέρ του Τραμπ

Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι διαδηλώνουν υπέρ του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνονται σε δρόμους της Φλόριντα, προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του πρώην προέδρου.

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνονται σε δρόμους της Φλόριντα, προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του πρώην προέδρου.

Συγκεκριμένα, υποστηρικτές του Τραμπ στις συγκεντρώσεις εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι ο Τραμπ θα βγει πολιτικά αλώβητος από τις νομικές του διαμάχες και θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024, ακόμη κι αν καταδικαστεί.

«Νομίζω ότι θα είναι ξανά ο πρόεδρός μας. Θα δούμε πολύ περισσότερο κόσμο να βγαίνει για να τον υποστηρίξει», είπε η Ντίνα, κάτοικος του Παλμ Μπιτς. «Ελπίζω να το δούμε αυτό μέχρι την επόμενη προεδρία του», αναφέρει το BBC.

Μια άλλη διαδηλώτρια δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη πως το κατηγορητήριο της Νέας Υόρκης θα βοηθούσε τελικά την προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ.

«Τίποτα δεν θα βγει από αυτό το κατηγορητήριο», είπε. «Γνωρίζοντας τον τρόπο που του αρέσει να συμπεριφέρεται, πιθανότατα θα τυπώσει μπλουζάκια με την κούπα του και θα βγάλει εκατομμύρια δολάρια». «Οποιαδήποτε δωρεάν διαφήμιση είναι καλή δημοσιότητα», πρόσθεσε, δείχνοντας χειρονομίες προς το γήπεδο γκολφ Trump International.

Όμως, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων σε δημοτικότητα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν θα κέρδιζε τις εκλογές έναντι του προέδρου Τζο Μπάιντεν, εάν κατέβαινε τελικά ως υποψήφιος απέναντί του.

Πολλοί από τους υποστηρικτές φορούσαν κόκκινα καπέλα «Make America Great Again» και κυμάτιζαν σημαίες με τη φωτογραφία του  Τραμπ και τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας πάνω τους, προκαλώντας τις επευφημίες από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο Τραμπ φέρεται να συναντήθηκε με συμβούλους του και τη νομική του ομάδα για να σχεδιάσει τη νομική του υπεράσπιση έναντι ποινικών κατηγοριών σε σχέση με την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι συγκέντρωσε πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές τις πρώτες 24 ώρες μετά το κατηγορητήριο, το ένα τέταρτο των οποίων προήλθε από  ανθρώπους που έγιναν δωρητές για πρώτη φορά.

Αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές της Νέας Υόρκης την Τρίτη, 4 Απριλίου, με ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στις 14:15 τοπική ώρα (19:15 BST).

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ δεν είναι ακόμη δημόσιες, αλλά πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση ανέφεραν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε πρώτο βαθμό, αδίκημα που θεωρείται κακούργημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments