Πολιτική

Ραγκούσης: Η απάντησή του για τα περιουσιακά του στοιχεία

Ραγκούσης: Η απάντησή του για τα περιουσιακά του στοιχεία

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Στη δημοσιότητα έδωσε τα περιουσιακά του στοιχεία, με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Faceboook ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης

Στη δημοσιότητα έδωσε τα περιουσιακά του στοιχεία, με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Faceboook ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, δημοσιεύοντας μία πλήρη λίστα με όσα «είχα όταν μπήκα στην πολιτική και τι έχω τώρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες και εκστρατεία τόνων λάσπης» σχετικά με τις αναφορές για το σπίτι του στην Πάρο, ενώ επανέλαβε πως θα προσφύγει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, της οποίας είναι μέλος, προκειμένου να ελεγχθεί η δήλωση Περιουσιακής του Κατάσταση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ραγκούση:

Τι είχα όταν μπήκα στην πολιτική, τι έχω τώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τολμάει να δώσει στη δημοσιότητα την εξέλιξη της περιουσίας του από τότε που ο πατέρας του κι αυτός μπήκαν στην πολιτική;

Επειδή δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κρυφτώ πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εξοχική του βίλα (όχι μόνιμη κατοικία του) που αξιοποιεί τουριστικά στην Τήνο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Άλλωστε είμαι βέβαιος ότι θα προσέλθει ο ίδιος στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ώστε να δώσει όλα τα στοιχεία που τον αφορούν, απαντώντας σε ένα προς ένα τα ερωτήματα που απευθύνει το κόμμα του προς εμένα.

Ωστόσο, από αυτές τις συκοφαντίες και την εκστρατεία τόνων λάσπης που έχω δεχτεί τις τελευταίες ημέρες από τη ΝΔ, οφείλω να προστατέψω όχι μόνο τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, αλλά και τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα μου, καθώς και τα χιλιάδες μέλη και ψηφοφόρους μας.

Αποφάσισα λοιπόν, αντί να καταφύγω σε αποσπασματικές απαντήσεις και συμψηφισμούς, να κάνω κάτι πολύ σημαντικότερο.

Κάτι που οι πολίτες συνεχώς λένε ότι πρέπει να γίνεται.

Αποφάσισα να μιλήσω για τη μεγάλη εικόνα, για τη μεγάλη μου αλήθεια.

Να δηλώσω δημόσια τι είχα όταν μπήκα στην πολιτική το 2007 και τι έχω σήμερα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ:

Μετά το 2007, δηλαδή μετά από 8 χρόνια ως βουλευτής και 2,5 χρόνια ως υπουργός:

1. Οι καταθέσεις μου είναι μειωμένες κατά 150.000€ περίπου.

2. Η ακίνητη περιουσία μου, όχι μόνο δεν αυξήθηκε ουσιαστικά από αγορές, αλλά μειώθηκε κατά δύο σημαντικά ακίνητα, αξίας 160.000€, που αναγκάστηκα να εκποιήσω το 2018 και το 2021, ώστε μαζί με την ενοικίαση του σπιτιού μου να ανταποκριθώ στα έξοδά μου, ιδίως για την περίοδο μετά το 2012.

3. Τα δάνειά μου δεν παραμένουν ανεξήγητα στάσιμα, όπως του κ.Μητσοτάκη, του κ.Γεωργιάδη και των άλλων υπουργών. Αποπληρώνονται κανονικά μέχρι σήμερα, χωρίς καμία ατομική-χαριστική ρύθμιση, όπως θα δούμε αν υπάρχει για τα μέλη της κυβέρνησης κατά τον έλεγχό τους στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, που ζήτησα να ελέγξει εμένα κι εκείνους.

Α. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΕΙΧΑ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΤΩΡΑ:

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

Το 2007-2008, οι συνολικές μου αποταμιεύσεις υπερέβαιναν τις 200.000€, ενώ σήμερα ανέρχονται σε περίπου 60.000 €, από τις οποίες, οι 26.000€ προέρχονται από την πρόσφατη πώληση του Ι.Χ αυτοκινήτου μου.

Κανένα άλλο τραπεζικό προϊόν (αποταμιευτικό ή επενδυτικό) δεν διαθέτω πλην των καταθέσεων αυτών.

ΔΑΝΕΙΑ

Για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, ενοικίασης του σπιτιού μου, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Εθνική Τράπεζα, έχω συνάψει, προσωπικά, τα ακόλουθα 6 δάνεια, μετά το 2014:

-το 2014, δάνειο 30.000€, αποπληρώθηκε το 2017.

-το 2015, δάνειο 20.000€, αποπληρώθηκε το 2018.

-το 2018, δάνειο 14.000€, αποπληρώθηκε το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments