Κόσμος

Φινλανδία: Γίνεται το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ – Θα υψωθεί η σημαία της για πρώτη φορά στο αρχηγείο του

Φινλανδία: Γίνεται το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ – Θα υψωθεί η σημαία της για πρώτη φορά στο αρχηγείο του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αύριο η Φινλανδία  γίνεται το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Αύριο η Φινλανδία  γίνεται το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έκανε η φινλανδική προεδρία. «Αύριο, θα υποδεχθούμε την Φινλανδία ως 31ο μέλος», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρινίζοντας ότι η φινλανδική σημαία θα υψωθεί στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες το απόγευμα. «Πραγματικά, είναι μία ιστoρική ημέρα. Θα υψώσουμε τη φινλανδική σημαία για πρώτη φορά εδώ στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Η ένταξη της χώρας ήταν «καλή για την ασφάλεια της Φινλανδίας, για τη σκανδιναβική ασφάλεια και για το ΝΑΤΟ συνολικά», πρόσθεσε. «Ο Πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε πόλεμο κατά της Ουκρανίας, με ξεκάθαρο στόχο να έχει λιγότερο ΝΑΤΟ. Γίνεται όμως ακριβώς το αντίθετο».

Ο Φινλανδός πρόεδρος, Sauli Niinistö, και ο υπουργός Εξωτερικών, Pekka Haavisto, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στην τελετή. «Είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς», δήλωσε ο Haavisto σε δήλωσή του.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.