Διεθνή

Ρωσία: Πώς το καφέ που σημειώθηκε η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη συνδέεται με το αφεντικό της Wagner

Ρωσία: Πώς το καφέ που σημειώθηκε η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη συνδέεται με το αφεντικό της Wagner

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo

Στον Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον ιδρυτή και επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner ανήκε παλαιότερα το καφέ στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλάντεν Τατάρσκι,

Στον Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον ιδρυτή και επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner ανήκε παλαιότερα το καφέ στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλάντεν Τατάρσκι, χθες Κυριακή.

Συγκεκριμένα, όταν ζητήθηκε στον Πριγκόζιν να επιβεβαιώσει εάν ήταν ο ιδιοκτήτης του καφέ, ο ίδιος δεν το διέψευσε, σε σχόλια που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα η εταιρεία χαρτοφυλακίου του Concord.

«Πράγματι, έδωσα το καφέ στο πατριωτικό κίνημα Cyber Front Z και έκαναν διάφορα σεμινάρια εκεί», είπε ο Πριγκόζιν.

Το ανεξάρτητο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fontanka αναφέρει ότι το καφέ ανήκει στον Πριγκόζιν, με βάση την ιδιοκτησία της εταιρείας Concord που αναφέρεται στην απόδειξη του καφέ. Ο Πριγκόζιν είναι ο ιδρυτής και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας Concord.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Πριγκόζιν σχολιάζει επίσης ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του περιστατικού τώρα, πληροφορήθηκα μόνο ότι, δυστυχώς, ο Βλάντλεν Τατάρσκι πέθανε. Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Πιθανότατα, αυτή η τραγωδία συνέβη στο σεμινάριο. Όσο για το θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα , ναι, όλα είναι παρόμοια», είπε αναφερόμενος στον θάνατο της κόρης του υπερεθνικιστή φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, που σκοτώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στα περίχωρα της Μόσχας πέρυσι.

«Αλλά δεν θα κατηγορούσα το καθεστώς του Κιέβου για αυτές τις ενέργειες. Νομίζω ότι υπάρχει μια ομάδα ριζοσπαστών που δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την κυβέρνηση. Έτσι θα την ονόμαζα», είπε ο Πριγκόζιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments