Global News

CNN: Τραμπ – Τι αποκαλύπτουν οι 34 κατηγορίες για κακούργημα

CNN: Τραμπ – Τι αποκαλύπτουν οι 34 κατηγορίες για κακούργημα

Πηγή Φωτογραφίας: The Telegraph

Γνωρίζαμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορηθεί για έγκλημα. Τώρα γνωρίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Πρόκειται για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες υποδηλώνουν σοβαρά εγκλήματα – αυτά που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν χρόνο φυλάκισης, εάν επιβαλλόταν η μέγιστη ποινή. Ο Τραμπ δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες του κατηγορητηρίου. Όλες οι κατηγορίες προκύπτουν από την υποτιθέμενη αποζημίωση του «Δικηγόρου Α» από τον Τραμπ για πληρωμή 130.000 δολαρίων στη «Γυναίκα 2», η οποία αγόραζε μια ιστορία για μια υποτιθέμενη σχέση που είχε με τον Τραμπ τις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Αν και δεν έχει αναγνωριστεί, τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Δικηγόρος 1 είναι ο δικηγόρος του πρώην προέδρου και σκηνοθέτης Μάικλ Κοέν, ενώ το Γυναίκα 2 είναι η σταρ των ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ παραποίησε αρχεία επιταγών και εγγραφές στο βιβλίο κατά τη διάρκεια ένδεκα μηνών εντός του 2017 για να φαίνεται ότι αυτές οι πληρωμές αφορούσαν «νομικές αμοιβές» και όχι επιστροφές.

Ισχυρίζεται επίσης ότι το συνολικό ποσό που παρασχέθηκε στον Κοέν (Δικηγόρος Α) υπερέβαινε το ποσό που κατέβαλε στη Στόρμι Ντάνιελς (Γυναίκα 2) προκειμένου να αντισταθμίσει τις πληρωμές φόρου εισοδήματος. Η κατηγορία της πλαστογράφησης επαγγελματικών αρχείων είναι συνήθως λιγότερο βαρύ έγκλημα – πλημμέλημα -, αλλά στην περίπτωση αυτή η εισαγγελία κάνει λόγο για σοβαρό κακούργημα, επειδή θεωρεί ότι ο Τραμπ σκόπευε να συγκαλύψει το κακούργημα της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης της εκστρατείας του. Ο συνήγορος του Τραμπ, Κοέν, ομολόγησε την ενοχή του τον Αύγουστο του 2018. Η Δήλωση Γεγονότων του κατηγορητηρίου παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό που αποκάλεσε το «παράνομο σχέδιο» του Τραμπ για να αποτρέψει την αποκάλυψη επιζήμιων πληροφοριών για αυτόν ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Παρείχε δύο άλλες περιπτώσεις πληρωμών που έγιναν για λογαριασμό του Τραμπ από την ταμπλόιντ εφημερίδα National Enquirer. Η πρώτη ήταν σε έναν θυρωρό που υποστήριξε ότι γνώριζε για ένα νόθο παιδί που είχε ο Τραμπ, και η δεύτερη στη Γυναίκα Α, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία είναι το μοντέλο του Playboy Karen McDougal. «Τελικά», αναφέρει η δήλωση, «άλλοι συμμετέχοντες στο σχέδιο παραδέχτηκαν ότι οι πληρωμές ήταν παράνομες». Καμία από αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, δεν οδήγησε σε ποινικές διώξεις κατά του Τραμπ. Το κατηγορητήριο στοχεύει αποκλειστικά στην πληρωμή της Στόρμι Ντάνιελς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments