Διεθνή

Μεσανατολικό: Στο έλεος του Ισραήλ η Λωρίδα της Γάζας – Μαζικά αεροπορικά πλήγματα

Μεσανατολικό: Στο έλεος του Ισραήλ η Λωρίδα της Γάζας – Μαζικά αεροπορικά πλήγματα

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Μεσανατολικό: Όλα αυτά εν μέσω του μήνα του Ραμαζανιού κι ενώ οι εβραίοι γιορτάζουν από απόψε το Πάσχα

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ πλήττουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Το χτύπημα από πλευράς Ισραήλ έρχεται μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του Ισραήλ που με τη σειρά του έγινε μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέμενος Αλ Αξά, στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και Παλαιστίνιους.

Όλα αυτά εν μέσω του μήνα του Ραμαζανιού κι ενώ οι εβραίοι γιορτάζουν από απόψε το Πάσχα.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον εννιά ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, εκ ων οποίων πέντε «αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα» στον τομέα της Σντερότ (νότια), ενώ άλλες τέσσερις κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Στον παλαιστινιακό θύλακα, μέσα στη νύχτα βγήκαν στους δρόμους δεκάδες διαδηλωτές, που έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και άλλα αντικείμενα μετά την επιχείρηση της ισραηλινής αστυνομίας μέσα στο ισλαμικό τέμενος Αλ Αξά, στην Ιερουσαλήμ, για την απομάκρυνση «ταραχοποιών».

«Ορκιζόμαστε να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε το Αλ Αξά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Η εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στον χώρο λατρείας στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, εν μέσω Ραμαζανιού, προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments