Ελλάδα

Πηγές ΕΛ.ΑΣ για αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα: Δεν πειθάρχησε στις εντολές

Πηγές ΕΛ.ΑΣ για αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα: Δεν πειθάρχησε στις εντολές

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

«Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει» αναφέρουν κύκλοι του Αστυνομίας σχετικά με το χθεσινο περιστατικό έξω από την ΑΣΟΕΕ

«Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει» αναφέρουν κύκλοι του Αστυνομίας σχετικά με το χθεσινό περιστατικό έξω από την ΑΣΟΕΕ όταν αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα στη διάρκεια επεισοδίων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι «είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας.

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του.

Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments