Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Με ”όπλο” την άμυνα συνεχίζει πρώτος

Παναθηναϊκός: Με ”όπλο” την άμυνα συνεχίζει πρώτος

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Η σκληρή άμυνα του Παναθηναϊκού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη πρωτιά.

Ο Παναθηναϊκός με το διπλό στην έδρα του Άρη παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πράσινοι μετά την γκέλα κόντρα στον Βόλο, αντέδρασαν και πήραν μια εξέχουσας σημασίας νίκη στο «Κλ. Βικελίδης». Σε ένα ματς που το τριφύλλι δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να τον απειλήσει ουσιαστικά, βρήκε το γκολ της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο.

Το τριφύλλι για την ακρίβεια για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχτηκε γκολ, γεγονός που αποδεικνύει ότι πολύ καλή αμυντική του συνοχή έχει παίξει μείζονα ρόλο το να βρίσκεται στην κορυφή επτά αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν δεχτεί μόλις 12 γκολ σε 29 παιχνίδια στη φετινή Super League μέχρι στιγμής. Είναι αξιοσημείωτο ότι έχουν περάσει από δύσκολες έδρες χωρίς να δουν την εστία τους να παραβιάζεται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ με την ΑΕΚ στην «Opap Arena» (0-0), η ισοπαλία στο «Γ.Καραϊσκακης» με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο γύρο της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος, αλλά και το διπλό στην έδρα του Άρη την Τετάρτη (0-1).

Όπως γράφει ο Κώστας Μναωλιουδάκης στο ”SDNA”, μπορεί οι πράσινοι να μην έχουν πετύχει τόσα τέρματα και να σε ορισμένα παιχνίδια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα, αλλά αμυντικά είναι πολύ καλοί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που πολύ δύσκολα της βάζει κάποιος αντίπαλος γκολ, ενώ δύσκολα τις δημιουργεί και επικίνδυνες καταστάσεις.

Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με την αμυντική τετράδα, αλλά με τη γενικότερη αμυντική προσήλωση και των 11 ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, καθώς οποίοι και να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα υπάρχει εξίσου καλή αμυντική προσήλωση. Από τα εξτρέμ, που δεν επιτρέπουν στα αντίπαλα μπακ να ανέβουν και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μέχρι και τα χαφ που δεν επιτρέπουν στους παίκτες που αγωνίζονται στην μεσαία γραμμή να… πατήσουν εύκολα την αντίπαλη περιοχή.

Επίσης στο να δεχτεί το τριφύλλι τόσα λίγα τέρματα έχει παίξει μείζονα ρόλο και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός κίπερ πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με το τριφύλλι και η αλήθεια είναι ότι όποτε τον έχει χρειαστεί η ομάδα του είναι εκεί. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίνει τις σωστές συμβουλές και στους αμυντικούς της ομάδας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από τους αντιπάλους.

Η αμυντική συνοχή αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και σε αυτό το κομμάτι ο Σέρβος έχει βάλει την σφραγίδα του. Τα νούμερα λοιπόν αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή μέχρι σήμερα κατά κύριο λόγο εξαιτίας της αμυντικής του συνοχής. Και όταν μιλάμε για αμυντική συνοχή αναφερόμαστε στις σωστές αλληλοκαλύψεις, στις σωστές τοποθετήσεις στα αμυντικά στημένα, αλλά και φυσικά στο πολύ καλό αμυντικό transition. Ακόμα δηλαδή και όταν γίνει κάποιο λάθος στην μεσαία γραμμή, οι πράσινοι επιστρέφουν γρήγορα, προκειμένου να καλύψουν τυχόν κενά.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα με τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει μείνει απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος πλέον από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που αν τελικά κατακτηθεί θα είναι από τα πιο… μάγκικα και κόντρα σε όλους και σε όλα της ιστορίας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments