Πολιτική

Κουτσούμπας: Για τον λαό, σταθερότητα σημαίνει να ζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες

Κουτσούμπας: Για τον λαό, σταθερότητα σημαίνει να ζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες
Το δίλημμα που θέτει το ΚΚΕ στον λαό έθεσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, το Σάββατο.

Το δίλημμα που θέτει το ΚΚΕ στον λαό έθεσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, το Σάββατο. Ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας το διακύβευμα που έχει τεθεί για τη σταθερότητα στη χώρα, δήλωσε ότι «σταθερότητα για τον λαό είναι να ζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες» και μίλησε για καλύτερους μισθούς, σταθερές δουλειές και ειρηνικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ:

Συνδιάσκεψη της ΚΟΑ ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από μια πλούσια 4μηνη εσωκομματική συζήτηση σε όλες τις ΚΟΒ και τις Τομεακές Συνδιασκέψεις, με τη συμμετοχή όλων των μελών του Κόμματος κι ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια 4μηνη πλούσια διαδικασία για το Συνέδριο της ΚΝΕ, που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο.

Η ΚΟΑ βγαίνει σίγουρα πιο δυνατή. Στα δύο αυτά χρόνια, που μεσολάβησαν από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη για το 21ο Συνέδριο, περάσαμε μέσα από δύσκολες και ως ένα βαθμό πρωτόγνωρες καταστάσεις. Από μια μεγάλη πανδημία, που την αντιμετωπίσαμε αγωνιστικά, πρωτοπόρα από την πρώτη στιγμή, με το σύνθημα “κάτω από τις μάσκες, έχουμε φωνή”.

Περάσαμε μέσα από τη φωτιά του ξεσπάσματος ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, που συνεχώς κλιμακώνεται και που από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ προσανατόλισε το κίνημα στο να μην επιλέξει στρατόπεδο ιμπερια-ληστών, αλλά να δει με τα ταξικά γυαλιά του την ανάγκη οργάνωσης της δικής του πάλης ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης, που μπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Περάσαμε μέσα από φυσικές καταστροφές, από έξαρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, από επιδείνωση της ενεργειακής φτώχειας, της ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, από εργατικά ατυχήματα σε χώρους δουλειάς με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, όπως στην COSCO, αλλά και για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, όπως στην e-food και αλλού και από μεγάλες κινητοποιήσεις σε καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, από μεγάλες απεργίες και συλλαλητήρια, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπου χάθηκαν 57 συνάνθρωποί μας, οι περισσότεροι νέοι.

Σε όλα αυτά μπήκαμε μπροστά. Βροντοφωνάξαμε “μόνο ο λαός, σώζει το λαό”. Αυτά τα δύο χρόνια η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια, βελτιώθηκε ο συσχετισμός σε πολλά εργατικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα, της Αθήνας, του Πειραιά, του Λαυρίου. Επίσης στους συλλόγους εκπαιδευτικών της Αττικής, στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και αλλού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments