Διεθνή

Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ έκανε κάτι παράνομο

Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ έκανε κάτι παράνομο
Δημοσκοπικό ράπισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού μόλις το 20% πιστεύει ότι ο Τραμπ δεν έκανε τίποτα λάθος και το 16% λέει ότι δεν γνωρίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos.

Δημοσκοπικό ράπισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού μόλις το 20% πιστεύει ότι ο Τραμπ δεν έκανε τίποτα λάθος και το 16% λέει ότι δεν γνωρίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos.

Στα πλαίσια των κατηγοριών εναντίον του πρώην προέδρου, οι εισαγγελείς του Μανχάταν υποστήριξαν ότι ο Τραμπ συμμετείχε σε ένα «σχέδιο» για να ενισχύσει τις πιθανότητες εκλογής του κατά τη διάρκεια της προεδρικής κούρσας του 2016 μέσω μιας σειράς σιωπηλών πληρωμών που έγιναν από άλλους για να τονώσει την εκστρατεία του και στη συνέχεια. παραποιήθηκαν επανειλημμένα και δόλια επιχειρηματικά αρχεία της Νέας Υόρκης» για να αποκρύψουν αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά.

Μια «δήλωση γεγονότων» σε συνδυασμό με το κατηγορητήριο των 34 σημείων ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ συζήτησε το σχέδιο ενώ βρισκόταν στο Οβάλ Γραφείο και έκανε πληρωμές αποζημίωσης στον δικηγόρο του για ένα χρόνο ενώ ήταν στην εξουσία.

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος και για τις 34 κατηγορίες για κακούργημα και έχει αρνηθεί εδώ και καιρό οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι Δημοκρατικοί είναι σε μεγάλο βαθμό πεπεισμένοι για την ενοχή του Τραμπ, με το 87% να λέει ότι σκόπιμα έκανε κάτι παράνομο και η πλειοψηφία των ανεξάρτητων (57%) συμφωνεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος απολαμβάνει ασθενέστερη από ό,τι συνήθως υποστήριξη από τους δικούς του κομματικούς με μόνο μια πλειάδα Ρεπουμπλικανών (45%) να πιστεύουν ότι ο Τραμπ δεν έκανε τίποτα κακό και το υπόλοιπο κόμμα διχάστηκε στην πεποίθηση ότι σκόπιμα έκανε κάτι παράνομο ( 19%), έκανε λάθος αλλά ήταν ακούσιο (18%) ή απλά δεν ξέρουν (17%).

Το ABC News/Ipsos έθεσε σχεδόν πανομοιότυπες ερωτήσεις στο αμερικανικό κοινό σε δημοσκόπηση που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα αμέσως μετά το ιστορικό κατηγορητήριο και για άλλη μια φορά μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών και την επίσημη προσαγωγή του Τραμπ.

Μεταξύ των εβδομάδων, έχουν εμφανιστεί κάποιες μέτριες αλλά σαφείς τάσεις.

Η ανακοίνωση των επίσημων κατηγοριών έχει ωθήσει ελαφρώς την κοινή γνώμη εναντίον του Τραμπ, ιδιαίτερα μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Από την 1η Απριλίου, ακριβώς το μισό κοινό δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ ήταν είτε πολύ σοβαρές είτε κάπως σοβαρές και το 36% είπε ότι δεν ήταν. Τώρα, αφού το κατηγορητήριο αποσφραγίστηκε και το κοινό άκουσε την καταδίκη της έρευνας από τον Τραμπ, το 52% βρίσκει τις κατηγορίες πολύ ή κάπως σοβαρές και το 39% θεωρεί ότι οι κατηγορίες δεν είναι πολύ σοβαρές ή καθόλου σοβαρές.

Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, περισσότεροι Αμερικανοί αποφασίζουν — Ενώ το 14% του κοινού δεν γνώριζε πώς ένιωθε για τη σοβαρότητα των κατηγοριών από την 1η Απριλίου, το ποσοστό αυτό έχει συρρικνωθεί στο 8%.

Οι ανεξάρτητοι είχαν μια αλλαγή 11 μονάδων στις απόψεις τους για τη σοβαρότητα των απόψεων, έδειξε η δημοσκόπηση. Την περασμένη εβδομάδα, το 43% των ανεξάρτητων θεώρησαν τις κατηγορίες πολύ ή κάπως σοβαρές. Αυτή η ομάδα, ένα κρίσιμο μπλοκ ψηφοφορίας για τον για άλλη μια φορά υποψήφιο για την προεδρία, στράφηκε εναντίον του, καθώς το 54% λέει τώρα το ίδιο.

Περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν αυτή την εβδομάδα ότι ο Τραμπ έπρεπε να είχε κατηγορηθεί για έγκλημα, με το 50% να λέει ότι έπρεπε, το 33% να λέει ότι δεν έπρεπε και το 17% να μην γνωρίζει. Περίπου τα ίδια ποσοστά λένε ότι οι κατηγορίες έχουν πολιτικά κίνητρα, με το 50% να λέει ότι είναι, το 36% να λέει ότι δεν είναι και το 13% να μην γνωρίζει.

Ελαφρώς περισσότεροι Αμερικανοί (48%) πιστεύουν επίσης ότι ο Τραμπ πρέπει να αναστείλει την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο, σε σύγκριση με το 43% που το πρότεινε στην τελευταία δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos. Και πάλι, οι ανεξάρτητοι ήταν πιο πιθανό να αλλάξουν σε αυτό το ερώτημα, από το 41% που έλεγε ότι θα έπρεπε να αναστείλει την εκστρατεία του την 1η Απριλίου στο 52% τώρα.

Συνολικά, οι απόψεις για τον Τραμπ δέχτηκαν επίσης πλήγμα, με μόνο το 25% να τον σκέφτεται θετικά, σημειώνοντας μείωση 10 μονάδων σε σχέση με τις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Συγκριτικά, η βαθμολογία ευνοϊκότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανέρχεται επί του παρόντος στο 34%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments