Αθλητισμός

Το βράδυ που ο στρατηγός Ιβάν έραψε ακόμη ένα ποδοσφαιρικό παράσημο!

Το βράδυ που ο στρατηγός Ιβάν έραψε ακόμη ένα ποδοσφαιρικό παράσημο!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η ολοκληρωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ακόμη ένα έργο του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος δικαιώθηκε σε τακτικό, πνευματικό και ατομικό επίπεδο, χτίζοντας μία τρομερή παράδοση απέναντι στον ''αιώνιο'' αντίπαλο.

Το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό δεν κρίνεται και δεν θα κριθεί σε ένα βράδυ, ούτε στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Σέρβος τεχνικός που ανέλαβε καμμένη γη το καλοκαίρι του 2021, επανέφερε την κανονικότητα στον σύλλογο και μετά την επιστροφή στους τίτλους το 2022 με την κατάκτηση του Κυπέλλου, το 2023 πρωταγωνιστεί και στο πρωτάθλημα, όντας στη κορυφή σχεδόν σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, από το ξεκίνημα της, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει πολλές αδυναμίες. Μία από αυτές έχει να κάνει με τις εντάσεις που δεν μπορεί να βγάλει στο παιχνίδι του, δεν μπορεί να ακολουθήσει με επάρκεια όταν οι αγώνες πηγαίνουν σε αυτό το κομμάτι και πιέζεται ασφυκτικά από τον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο όπου κρίθηκαν τα πάντα, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα.

Τον πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, του έστησε παγίδες τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα, οι ενέργειες για άμεση επανάκτηση κατοχής του Τριφυλλιού, ανανέωναν τις ”πράσινες” επιθέσεις και δεν επέτρεπαν στους ”ερυθρολεύκους” να παίξουν και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Ιβάν επένδυσε στο πρώτο ημίχρονο, στην αύρα του γηπέδου και έπιασε τον αντίπαλο από τον λαιμό.

Ακόμη μία αδυναμία του Ολυμπιακού έχει να κάνει με την έλλειψη ποιότητας και ταχύτητας στο κέντρο της άμυνας. Αρκετές φορές ο Παναθηναϊκός έψαξε τον Σπόραρ στη πλάτη της τελευταίας αμυντικής γραμμής του αντιπάλου, σε μία από αυτές στο 28′ ο Σλοβένος φορ πίεσε τον Σωκράτη, εκείνος έκανε το λάθος και… 1-0!

Η αυταπάρνηση, το πάθος, η λύσσα που έβγαλε στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός και του έδωσε μεγάλο προβάδισμα, αποτελεί μνημείο πνευματικής προετοιμασίας και ετοιμότητας. Ο Γιοβάνοβιτς παρουσίασε στο χορτάρι έντεκα… λιοντάρια, ποδοσφαιριστές που κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, βγήκαν πρώτοι σε όλες τις δεύτερες μπάλες, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο τακτικό κομμάτι και ”ανάγκασαν” τον προπονητή να δηλώσει τυχερός που δουλεύει μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments