Διεθνή

Η συγγνώμη του Δαλάι Λάμα

Η συγγνώμη του Δαλάι Λάμα

Πηγή Φωτογραφίας: dw.com//Andrew Harrer/Bloomberg

Μια καινούργια ανάρτηση στον προσωπικό  λογαριασμό του Δαλάι Λάμα στο Twitter αναφέρει ότι ο ηγέτης συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά «με έναν αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο».

Μια καινούργια ανάρτηση στον προσωπικό  λογαριασμό του Δαλάι Λάμα στο Twitter αναφέρει ότι ο ηγέτης συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά «με έναν αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο».

Ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, Δαλάι Λάμα, ζήτησε συγγνώμη μετά από βίντεο που τον έδειχναν να ζητά από ένα νεαρό αγόρι να «του ρουφήξει τη γλώσσα» σε μια δημόσια εκδήλωση στην Ινδία, ενέργεια που θεωρήθηκε από «ύποπτη» έως «παιοδόφιλη».

«Κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει μια πρόσφατη συνάντηση όταν ένα νεαρό αγόρι ρώτησε την Αυτού Αγιότητα τον Δαλάι Λάμα αν μπορούσε να τον αγκαλιάσει», ανέφερε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στον λογαριασμό του εξόριστου 87χρονου ηγέτη στο Twitter, στον λογαριασμό με τους κάπου 19 εκατομμύρια ακολούθους. «Η Αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του, καθώς και από τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για την πληγή που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του».

Επιπλέον, ανέφερε η ανάρτηση, ο Δαλάι Λάμα συχνά πειράζει τους ανθρώπους, που συναντά, «με έναν αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες».

Το βίντεο, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο προβολές στο Twitter, αποτυπώνει επίσης τον βραβευμένο με Νόμπελ «πνευματικό ηγέτη» να χτυπά προφανώς το αγόρι στα χείλη παρουσία κοινού, ακούγοντας παλαμάκια και γέλια, ενώ ένας άνδρας απαθανατίζει τη στιγμή σε ένα τηλέφωνο.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν το εν λόγω βίντεο, χαρακτηρίζοντας το «αηδιαστικό» και «άρρωστο», αφού άρχισε να γίνεται δημοφιλές από χθες, Κυριακή.

«Σοκαρίστηκα όταν είδα αυτή την παράσταση του Δαλάι Λάμα. Στο παρελθόν, επίσης, χρειάστηκε να απολογηθεί για τα σεξιστικά σχόλιά του. Αλλά το να λες «Τώρα πιπίλα τη γλώσσα μου σε ένα μικρό αγόρι είναι αηδιαστικό», έγραψε ο χρήστης Sangita στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη επειδή είπε ότι αν ο διάδοχός του ήταν γυναίκα, θα έπρεπε να είναι «ελκυστική». Τα σχόλια, τα οποία επικρίθηκαν σε όλο τον κόσμο, έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρήθηκε στο BBC.

Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος κατέφυγε στην Ινδία το 1959 μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση κατά της κινεζικής κυριαρχίας στο Θιβέτ, θεωρείται από το Πεκίνο ως «επικίνδυνος αυτονομιστής». Ο «Δαλάι» έχει κάνει την πόλη Dharamshala των Ιμαλαΐων έδρα του από τότε που έφυγε από το Θιβέτ μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση ενάντια στην κινεζική κυριαρχία το 1959. Η Ινδία θεωρεί το Θιβέτ μέρος της Κίνας, αν και φιλοξενεί Θιβετιανούς εξόριστους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments