Πολιτική

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ «τζογάρει» στον νεοναζισμό

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ «τζογάρει» στον νεοναζισμό
Σε ζητήματα αιχμής της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε σε αποψινή τηλεοπτική συζήτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ζητήματα αιχμής της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε σε αποψινή τηλεοπτική συζήτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακριβέστερα, αναφορικά με τις σημερινές εξελίξεις στο ζήτημα Κασιδιάρη, ο Άδωνις είπε ότι αυτός που θα ψηφίσει Κασιδιάρη έχει κάνει τις επιλογές του. Δεν περίμενε να συμβούν οι σημερινές εξελίξεις, για να υπερψηφίσει τους συνδυασμούς του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα».

Ως προς τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, ο Άδωνις δυσκολευόταν να το πιστέψει. «Νόμιζα ότι ήταν «τρολιά», σαν αυτές που βλέπουμε στο Twitter», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η  δικαστική εξουσία δεν νομοθετεί. Άλλη δουλειά κάνει η Βουλή, άλλη η κυβέρνηση, άλλη η δικαστική εξουσία. Συμφωνώ με την προσέγγιση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως την κατέθεσε σήμερα», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επρόκειτο για αντιθεσμικό διάλογο, αφού «η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη».

Ο Κασιδιάρης έβαλε αρχηγό έναν αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Ο Αντιπρόεδρος αυτός κηλίδωσε όλη την ιστορία του. Διέπραξε ένα βαρύτατο λάθος, ένα ολίσθημα που κηλιδώνει ήδη την πορεία του.

Ο Άδωνις συμπλήρωσε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής άργησε πέντε χρόνια. Επί ΣΥΡΙΖΑ, η δίκη δεν έγινε. Πρόκειται για μια τεράστια καθυστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει την διαδικασία,  σήμερα δεν θα είχαμε κανένα ζήτημα, όπως αυτό που αντιμετωπίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε εξοργιστικά την δίκη.

Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ταυτίσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Η αντισυστημική ψήφος έχει αυτές τις κομματικές εκφράσεις στην Ελλάδα. Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ίδια στάση στο κίνημα των πλατειών του αντιμνημονίου, στις πολιτικές προτεραιότητες, σε στάση απέναντι στην ΝΔ, την οποία έβρισκαν «συστημική» και «συμβιβασμένη».

Επίσης, ο Σταύρος Δήμας είχε αρνηθεί να εκλεγεί με ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια κίνηση πολιτικής τακτικής πάνω στον νεοναζισμό και αυτό είναι ντροπή του. Αφού δεν ψηφίζει την τροπολογία και περιμένει να έχει εκλογικά κέρδη από το εκλογικό ακροατήριο της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Για τα Τέμπη

Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει μια ποινική ευθύνη. Απευθυνόμενος στον κ. Δουδούνη, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις ζήτησε να αναφερθεί το ονοματεπώνυμο του στελέχους της ΝΔ που τον τοποθέτησε στην συγκεκριμένη θέση. Κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν τοποθέτησε τον σταθμάρχη σε αυτήν την θέση.

Ακόμη, ο Κώστας Καραμανλής υπέβαλε την παραίτησή του στον πολιτικό προιστάμενό του, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για έναν δημιουργικό και σεμνό υπουργό και πλέον, οι πολίτες των Σερρών θα κρίνουν εάν είναι ικανός να τους αντιπροσωπεύσει εκ νέου στο Κοινοβούλιο.

Δυστυχήματα με τα τρένα γίνονται σε όλη τον κόσμο. Σκοτωμός πολιτικός όμως γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Πολιτικοποιήθηκε υπέρμετρα το θέμα.

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη

Αναφορικά με τον Παύλο Πολάκη, αυτό που έπραξε με τη μαζική, χυδαία ανάρτηση στο Facebook είναι ποινικό αδίκημα, πολλαπλό ποινικό αδίκημα.

Για την υποψηφιότητα Αντώναρου

Ο κ. Αντώναρος είναι μια κατηγορία από μόνος του. Ήταν εκπρόσωπος του Καραμανλή το 2008, στα μεγάλα επεισόδια. Ήταν εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργούς που πιέσθηκαν πολύ, όπως ο μακαρίτης Ευάγγελος Μπασιάκος.

«Τον Αντώναρο τον βρήκα στην ΝΔ, προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ. Εγώ εκλέχθηκα βουλευτής, εκείνος όχι. Έκτοτε, με αποκαλούσε συνεχώς «μουσαφίρη», εκμυστηρεύθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το 2018 ζήτησα το πόθεν έσχες μου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η πλειοψηφία ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην Νέα Δημοκρατίας. Η δικαιοσύνη με έλεγξε από το 2013 έως το 2018. Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε μεμπτό σε βάρος μου.

Επίσης, η ΑΔΑΕ έχει ελέγξει τα στοιχεία μου και δεν βρέθηκε τίποτε σε βάρος μου.

Άρα, έχω περάσει από έλεγχο χωρίς να βρεθεί τίποτε σε βάρος μου, ούτε από την επιτροπή «Πόθεν έσχες», ούτε από την ΑΔΑΕ.

Για τη Μύκονο

Σχετικά με τα επεισόδια στην Μύκονο, ο Άδωνις υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση νομοθετεί, αλλά για την εφαρμογή των νόμων δεν είναι αρμόδια η Κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος και ο Κώστας Σκρέκας είχαν λάβει νομοθετική δράση εναντίον του τοπικού κυκλώματος εκτεταμένης διαφθοράς στις νέες οικοδομές. Η Μύκονος είναι εξαιρετικά σημαντική τουριστικά και οικονομικά. Η Μύκονος είναι ένας επιτυχημένος τουριστικός προορισμός. Η Μύκονος προσφέρει στο ΑΕΠ δισεκατομμύρια. Αν όμως εξακολουθήσει το ίδιο τοπικό κύκλωμα διαφθοράς, η Μύκονος δεν θα υπάρχει.

Για το καλάθι του νοικοκυριού

Σε ό, τι αφορά το Καλάθι του Νοικοκυριού, ο Άδωνις τόνισε πως το αρνί και το κατσίκι πωλούνται σε φθηνότερες τιμές ακόμη και σε σχέση με το 2019.  Απόρησε γιατί όταν κρατάει τις τιμές χαμηλά, κατηγορείται από κάποιους, αλλά και όταν οι τιμές δεν είναι τόσο χαμηλές, πάλι κατηγορείται.

Μετά την Γαλλία, και το Βέλγιο δείχνει ενδιαφέρον να εφαρμόσει Καλάθι του Νοικοκυριού.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει με 14,7%. Είμαστε η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ο γενικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα βαίνουν διαρκώς μειούμενοι.

Για τις εκλογές

Τέλος, ως προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Άδωνις επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων, αλλά επειδή το λέει ο Αλ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να το… πράξει. Η δική μας επιλογή είναι άλλη, η επιλογή μας είναι η ενισχυμένη αναλογική. Για αυτόν τον λόγο, δεν συμμετέχουμε στην δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας στην κάλπη της απλής αναλογικής. Η στρατηγική μας επιλογή είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments