Αθλητισμός

Το ιστορικό σερί που ισοφάρισε ο Γιοβάνοβιτς και το μηδέν παθητικό σε δύο μήνες

Το ιστορικό σερί που ισοφάρισε ο Γιοβάνοβιτς και το μηδέν παθητικό σε δύο μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το ρεκόρ που έπιασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Ολυμπιακό και η εκπληκτική αμυντική επίδοση των «πρασίνων» το τελευταίο δίμηνο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποδεικνύεται η «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπαικού από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό, αφού έχει καταφέρει να πάρει θετικά αποτελέσματα υπό όλες τις συνθήκες. Ο Σέρβος τεχνικός έχει δώσει επτά παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους» στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στο «τριφύλλι» κι έχει κατορθώσει να μην ηττηθεί σε κανένα απ’ αυτά έχοντας τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες.

Η επίδοσή του αυτή είναι ιστορική, αφού αυτό έχει να συμβεί από την τριετία 1987-1990, όταν οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει και πάλι να παραμείνουν αήττητοι για επτά σερί αγώνες με τους Πειραιώτες έχοντας μάλιστα πάλι τον ίδιο απολογισμό, δηλαδή τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Τότε βέβαια δεν ήταν ένας ο προπονητής σε όλη αυτή την τριετία, αλλά οι Βασίλης Δανιήλ (x2), Γκούντερ Μπένγκτσον και Χρίστο Μπόνεφ.

Διαφορετική εκκίνηση, αλλά ίδια κατάληξη για το ματς στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο, που μόλις είχε βγάλει την πρώτη αντίδραση από τον κακό Γενάρη και βρισκόταν σε στάδιο επανάκαμψης. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν και πάλι πολύ καλή εμφάνιση, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν κι έτσι απώλεσαν και πάλι την ευκαιρία τους να σπάσουν το σερί που έχτιζε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό κορυφώθηκε την Κυριακή (09/04) κι έφτασε σε ιστορικά πια επίπεδα, όπου οι «πράσινοι» πήραν τεράστια νίκη με 2-0 και με καθολική τους υπεροχή στο χορτάρι ίσως για πρώτη φορά με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί γκολ εδώ και δύο μήνες, έχει δώσει τέσσερα μεγάλα παιχνίδια

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφέρει πως η κινητήριος δύναμη του φετινού Παναθηναϊκού είναι η άμυνά του. Οι «πράσινοι» έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους τους τελευταίους δύο μήνες, αφού δεν έχει παραβιαστεί από το παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλ.Βικελίδης» στην κανονική διάρκεια (12/02), όπου και πάλι τελικά είχε επικρατήσει, παρ’ ότι χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να κερδίσει με 2-1. Στο διάστημα αυτό, οι «πράσινοι» έχουν δώσει οκτώ παιχνίδια, εκ των οποίων μάλιστα τέσσερα μεγάλα ματς με Ολυμπιακό εκτός, με ΑΕΚ εκτός, με Άρη εκτός και ξανά Ολυμπιακό εντός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments