Ελλάδα

Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι «νταήδες» ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Αρσάκειου

Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον οι «νταήδες» ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Αρσάκειου
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση των 6 ατόμων που ασκούσαν bullying στον 15χρονο μαθητή του Αρσάκειου

Στα άκρα είναι αποφασισμένη να το πάει η οικογένεια του 15χρονου που δέχτηκε bullying στο Αρσάκειο, ενώ στην αρχή είχε σκοπό να αλλάξει σχολικό περιβάλλον στο παιδί.

Από χθες έχει ξεκινήσει και η εξέταση των 6 ατόμων που ασκούσαν bullying στον 15χρονο, διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα. Αφού ολοκληρωθεί η εξέταση τους, θα κληθεί να μιλήσει ο 15χρονος για τα όσα συνέβησαν και έπειτα θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με την Διευθύντρια και την νομική σύμβουλο ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έξι παιδιά.

Οι γονείς του 15χρονυ έχουν στο πλευρό τους τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ζητούν να αποπεμφθούν τα παιδιά αυτά από το σχολείο. Εάν δεν γίνει αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια σκέφτεται να υποβληθούν ασφαλιστικά μέτρα, στα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο, και να μην τον πλησιάζουν.

Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη το παιδί έδειξε πως είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που προσανατολίζονται μέσω του δικηγόρου τους να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατά του Αρσάκειου.

Όπως αποκάλυψε ο συνήγορος του 15χρονου Σπύρος Δημητρίου, από την δικογραφία προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά, και όπως είπε θα πρέπει να διερευνηθεί αν το σχολείο λάμβανε ή δεν λάμβανε μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, αλλά κυρίως για την σωστή ενημέρωση και την καθοδήγηση των παιδιών που φέρονται ως δράστες και για ποιο λόγο συνέβησαν τα περιστατικά αυτά.Το παιδί επέστρεψε στο σχολείο, ωστόσο δέχεται ακόμα λεκτική βία. «Το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες. Ωστόσο πήγε στο σχολείο και η υποδοχή είναι αυτή που συνήθως γίνεται σε έναν εντός πολλών εισαγωγικών καταδότη. Γιατί παρότι έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, από τους δράστες δέχεται bullying ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία αυτών» είπε ο κ. Δημητρίου.

Ανακοίνωση όσον αφορά στο σοβαρό περιστατικό bullying που έλαβε χώρα εντός του ιδιωτικού σχολείου εξέδωσε το Αρσάκειο, ενημερώνοντας πως ζητήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει τους γονείς των μαθητών πως έχουν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Στόχος να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα, δηλαδή τον Σύλλογο Διδασκόντων.

«Υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν» συμπληρώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments