Global News

Le Monde: Παρίσι 2024 – Το Κοινοβούλιο εγκρίνει την αλγοριθμική παρακολούθηση

Le Monde: Παρίσι 2024 – Το Κοινοβούλιο εγκρίνει την αλγοριθμική παρακολούθηση

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το κείμενο εγείρει ανησυχίες στην αριστερή αντιπολίτευση και σε ορισμένες ενώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία που λένε ότι φοβούνται παραβιάσεις ασφαλείας που θα μπορούσαν να επεκταθούν πέρα ​​από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά την Τετάρτη 12 Απριλίου το νομοσχέδιο «σχετικά με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες [JOP] του 2024» μετά από τελική ψηφοφορία στη Γερουσία – 252 ψήφοι υπέρ και 27 κατά. Το κείμενο που ετοίμασε η κυβέρνηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, του οποίου η σημαντική συνιστώσα «προστασίας» πείθει την πλειοψηφία δεξιά αλλά αντίθετα κάνει την αριστερή αντιπολίτευση να φοβάται έναν δούρειο ίππο ασφαλείας. Μετά από τέσσερα στάδια που πέρασαν χωρίς επεισόδια (μία ψηφοφορία σε πρώτη ανάγνωση στη Γερουσία, δύο στην Εθνοσυνέλευση και μια συμφωνία στη μεικτή επιτροπή) αυτή ήταν η τελευταία ευθεία γραμμή για το κείμενο της εκτελεστικής εξουσίας και το εμβληματικό μέτρο της, την αλγοριθμική βιντεοπαρακολούθηση. Ο στόχος: οι αλγόριθμοι να τροφοδοτούν εικόνες από κάμερες και drones για να εντοπίζουν πιο γρήγορα δυνητικά επικίνδυνα γεγονότα  όπως είναι η έναρξη μιας κίνησης του πλήθους ή η εγκατάλειψη αποσκευών, και να τα αναφέρουν στις ομάδες ασφαλείας που εξετάζουν προσεκτικά τις συγκεντρώσεις πίσω τις οθόνες τους.

Αλλά η λίστα των «γεγονότων» που θα εντοπιστούν θα διορθωθεί αργότερα, κάτι που δεν καθησυχάζει τους αντιπάλους του κειμένου που αναρωτιούνται ποιες συμπεριφορές θα εξεταστούν. Το πείραμα, το οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά τη δημοσίευση και να αφορά, για παράδειγμα, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το φθινόπωρο του 2023, θα πρέπει θεωρητικά να τελειώσει στις 31 Μαρτίου 2025. Οι εικόνες, οι οποίες θα αναλυθούν χρησιμοποιώντας αλγόριθμους ιδιωτικών εταιρειών, μπορούν να διατηρηθούν για μέγιστη περίοδο δώδεκα μηνών.

Η εκτελεστική εξουσία και ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν, επικαλούνται την ανάγκη διασφάλισης των εκατομμυρίων επισκεπτών, επιμένουν στις διασφαλίσεις και την απουσία αναγνώρισης προσώπου στο πρόγραμμα. Αλλά αριστεροί αιρετοί αξιωματούχοι, ενώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και η La Quadrature du net, ή το Εθνικό Δικηγορικό Συμβούλιο, είναι εναντίον της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments