Διεθνή

Guardian: Ποιος είναι ο Τζακ Τεισέιρα

Guardian: Ποιος είναι ο Τζακ Τεισέιρα

Πηγή Φωτογραφίας: enikos.gr

Ο εθνοφύλακας της αεροπορίας που έχει αναγνωριστεί ως ο κύριος ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων πληροφοριών, είναι ένας αδύνατος, μόλις 21 ετών μετέφηβος, με τη σκούρα μπλε στολή του της πολεμικής αεροπορίας

Ο εθνοφύλακας της αεροπορίας που έχει αναγνωριστεί ως ο κύριος ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων πληροφοριών, είναι ένας αδύνατος, μόλις 21 ετών μετέφηβος, με τη σκούρα μπλε στολή του της πολεμικής αεροπορίας. Έχει νεανικό βλέμμα, ελάχιστα μεγαλύτερος από τους έφηβους φίλους του στην διαδικτυακή ομάδα στην οποία διέρρευσαν τα απόρρητα έγγραφα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, το FBI συνέλαβε τον Τεισέιρα και έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Βίντεο από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό τον δείχνει να τον οδηγούν με χειροπέδες.

Ο Teixeira αναγνωρίστηκε από τους New York Times ως η ηγετική φυσιογνωμία σε μια ομάδα διαδικτυακών συνομιλιών gaming, Thug Shaker Central, στο κοινωνικό δίκτυο Discord. Οι λεπτομέρειες που έχουν προκύψει για τον Τεϊσέιρα τον έχουν βάλει στο κάδρο ως το κατεξοχήν πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα διαρροής.

Αναπτυγμένος στην 102η πτέρυγα πληροφοριών της εθνικής φρουράς της Μασαχουσέτης, ο  Τεισέιρα ήταν επίσης βασικό μέλος μιας ομάδας περίπου 30 ατόμων που μοιράζονταν το ενδιαφέρον τους για όπλα και βιντεοπαιχνίδια.

Ο Teixeira, πρότεινε η εφημερίδα, ήταν το άτομο γνωστό στα μέλη της ομάδας ως OG, ο οποίος είχε αναγνωριστεί μια μέρα νωρίτερα από την Washington Post ως ο διαρρήκτης.

Η ειδικότητά του στην Εθνοφρουρά της Αεροπορίας είναι «ειδικός σε συστήματα μεταφορών στον κυβερνοχώρο», ο οποίος είναι ουσιαστικά ειδικός πληροφορικής υπεύθυνος για τα στρατιωτικά δίκτυα επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων και των κόμβων τους.

Τα έγγραφα φαίνεται να περιγράφουν λεπτομερώς τη βοήθεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να θέσουν σε δοκιμασία τους δεσμούς με αυτά τα έθνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments