Διεθνή

Πεντάγωνο: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη διαρροή εγγράφων

Πεντάγωνο: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη διαρροή εγγράφων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συλληφθεί στη Μασαχουσέτη ο άνδρας της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας που είναι ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters επικαλούμενο πηγή

Συνελήφθη στη Μασαχουσέτη ο άνδρας της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας που είναι ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters επικαλούμενο πηγή. 

Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, και ήταν ο επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, έκαναν ρατσιστικές αναρτήσεις και μιλούσαν για βιντεοπαιχνίδια.

Λίγη ώρα αργότερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προχώρησε σε μία σύλληψη για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου και συνεχίζει την επιχείρηση επιβολής του νόμου στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια». Παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, για περισσότερες διευκρινίσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με το όνομα Τζακ Τεϊσέιρα, ο 21χρονος εθνοφρουρός ήταν ο επικεφαλής της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας 20 – 30 ατόμων, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα και τα βιντεοπαιχνίδια, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι συνεντεύξεις και έγγραφα που εξέτασαν.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο νεαρός που έκανε τη διαρροή εμφανιζόταν με τα αρχικά OG, που παραπέμπουν στο Original Gangster, με ένα από τα μέλη της ομάδας που μίλησε στην εφημερίδα να τον περιγράφει ως ένα άτομο μέχρι 25 ετών το οποίο απολάμβανε τον απόλυτο σεβασμό εντός του γκρουπ.

«Είναι γυμνασμένος. Έχει όπλα. Είναι εκπαιδευμένος. Όλα όσα περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα τέτοιο σκηνικό που θυμίζει ταινία» είπε χαρακτηριστικά ένα μέλος της ομάδας, ηλικίας κάτω των 18 ετών, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους της Washington Post μετά από άδεια της μητέρας του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε νωρίτερα την Πέμπτη ότι οι ερευνητές πλησιάζουν την πηγή της διαρροής. «Δεν ανησυχώ για τη διαρροή, ανησυχώ για το γεγονός ότι συνέβη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος από αυτήν που να γνωρίζω», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments