Αθλητισμός

ΑΕΚ χωρίς Αραούχο: Το δεκαήμερο της κρίσης και το πλήγμα που πρέπει να διαχειριστεί ο Αλμέιδα

ΑΕΚ χωρίς Αραούχο: Το δεκαήμερο της κρίσης και το πλήγμα που πρέπει να διαχειριστεί ο Αλμέιδα

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις προπονήσεις και προετοιμάζεται για το "φλογερό" δεκαήμερο που θα κρίνει τη μοίρα της στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα καλείται να πορευθεί μέχρι και το τέλος της σεζόν χωρίς τον Σέρχιο Αραούχο και ο Αλμέιδα οφείλει να βρει λύση σε ακόμα μιας αναποδιά. Τρεις ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στη θέση του αρχηγού της Ένωσης και αυτοί αποτελούν τις πιθανότερες εναλλακτικές λύσεις

Οι διακοπές λόγω Πάσχα στην ΑΕΚ τελείωσαν και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο επέστρεψαν από τη Δευτέρα του Πάσχα (17/04) στη δουλειά τους για την αρχή του τέλους με μια δυσάρεστη μεν, αναπόφευκτη δε είδηση.

Ο Σέρχιο Αραούχο θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο μηνίσκο του, στο αριστερό γόνατο, και αυτόματα δεν υπολογίζεται για τα υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Αργεντινός φορ εκμεταλλεύτηκε το διήμερο ρεπό (όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του) για να συμβουλευτεί τον γιατρό του στην Ισπανία, ο οποίος όπως και το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ υποστήριξαν ότι πρέπει να χειρουργηθεί. Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να καταστρώσει τα σχέδιά του χωρίς τον αρχηγό της Ένωσης, ο οποίος ήταν ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης αιχμής, ειδικά για το κομμάτι της πίεσης με υψηλή ένταση κοντά στα αντίπαλα καρέ.

Οι τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη θέση και είναι πιθανοί αντικαταστάτες του Αργεντινού

Στο πρώτο παιχνίδι που απουσίασε ο Αραούχο, με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν εκείνος που τον αντικατέστησε πλαισιώνοντας τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή.

Ο 31χρονος Ελβετός διεθνής αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο μπορεί να προσφέρει πολύ λιγότερα στο κομμάτι της πίεσης σε σχέση με αυτά που μπορούσε ο Αραούχο και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για να τον επιλέξει ο Ματίας Αλμέιδα.

Η δεύτερη επιλογή του είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός έπαιξε (και) εκεί και μάλιστα έκανε συνεχόμενα παιχνίδια σε αυτή τη θέση. Απόντος του Λιβάι Γκαρσία λόγω θλάσης, ο Αραούχο πήγε στη θέση του κεντρικού επιθετικού και στο πλάι του έπαιξε ο Πινέδα. Πιο πρόσφατο παιχνίδι ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Πινέδα έχει σαν ατού ότι μπορεί να συνεισφέρει στην πίεση ψηλά στο γήπεδο με υψηλή ένταση, αλλά και να κινείται σε πιο ελεύθερο χώρο προς τα αριστερά, όπως έκανε ο Αραούχο στα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Άλλη μία εναλλακτική είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Έλληνας διεθνής έπαιξε σε αυτή τη θέση στα πρώτα δύο ματς πρωταθλήματος (Λαμία εκτός, Βόλο εντός στη Ριζούπολη) και άλλα δύο παιχνίδια με ΟΦΗ και Πανσερραϊκό για το Κύπελλο στην OPAP Arena.

Αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι που χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα στη θέση του δευτέρου επιθετικού, όταν απουσίαζε ο Αργεντινός και στην παρούσα φάση φαντάζουν ως πιθανοί αντικαταστάτες του.

Το δεκαήμερο – φωτιά που θα κρίνει τα πάντα στο φινάλε

Δυστυχώς η ΑΕΚ πρέπει να πορευθεί χωρίς τον Σέρχιο Αραούχο και θα κολυμπήσει από την αρχή στα βαθιά. Από την κλήρωση των δέκα αγωνιστικών του μίνι – πρωταθλήματος φαινόταν ότι το πιο κρίσιμο σημείο στο μονοπάτι της ΑΕΚ στα playoffs ήταν τα παιχνίδια από την πέμπτη μέχρι και την όγδοη αγωνιστική.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα “πιστοποιήθηκε” με ακριβείς ημερομηνίες και ώρες το δεκαήμερο που θα τα κρίνει όλα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα παίξει με τον Ολυμπιακό δύο φορές, στο Καραϊσκάκης την πέμπτη αγωνιστική και στην OPAP Arena την όγδοη αγωνιστική και ενδιάμεσα με ΠΑΟΚ στην OPAP Arena (6η) και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (7η).

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ΑΕΚ από την πέμπτη μέχρι και την όγδοη αγωνιστική:

  • 23 Απριλίου (21:00): Ολυμπιακός – ΑΕΚ
  • 26 Απριλίου (20:00): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
  • 30 Απριλίου (20:00): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
  • 3 Μαΐου (20:00): ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Το φινάλε προσφέρεται στην ΑΕΚ για το ιδανικό κλείσιμο, μιας και αντιμετωπίζει τον Άρη στο Βικελίδης την ένατη αγωνιστική και τον Βόλο στην OPAP Arena την τελευταία αγωνιστική. Είναι πολύ πιθανό οι δύο ομάδες να μην έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο και να έχει ξεκαθαρίσει η μεταξύ τους μονομαχία για την Ευρώπη (θα δώσουν δύο αγώνες μέσα σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές).

Αρκεί φυσικά μετά το τέλος της όγδοης αγωνιστικής η Ένωση να είναι τουλάχιστον σε ισοβαθμία με κάποια άλλη ομάδα (όπως συμβαίνει τώρα με τον Παναθηναϊκό) για να μπορέσει να τελειώσει τη δουλειά στις δύο αγωνιστικές.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές, από τους “βασικούς” μέχρι και αυτούς που δεν θα παίξουν δευτερόλεπτο να είναι ετοιμοπόλεμοι, καθώς άπαντες θα είναι χρήσιμοι. Η εικόνα που είχαν ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ ερχόμενοι από τον πάγκο στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και ο Τζαβέλλας ως βασικός (στα ίδια παιχνίδια) πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments