Οικονομία

Σταϊκούρας: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 και αύξηση μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους το 2024

Σταϊκούρας: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 και αύξηση μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Εκτίμησε πως θα είναι μηδενικό το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 ενώ για τα ταμειακά διαθέσιμα απάντησε πως είναι περίπου 39 δισεκατομμύρια ευρώ

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα θα γίνει μέσα στο 2023» , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε ότι αφορά την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου είπε πως πήγε πολύ καλά και αυτοί που μας δανείζουν έχουν προεξοφλήσει ότι η χώρα έχει επενδυτική βαθμίδα, ενώ σημείωσε πως δεν είναι κερδοσκοπικά κεφάλαια αλλά μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι.

Εκτίμησε πως θα είναι μηδενικό το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 ενώ για τα ταμειακά διαθέσιμα απάντησε πως είναι περίπου 39 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ είπε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει αυξήσεις μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Ανέφερε πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν μόνιμη αύξηση, ενώ προανήγγειλε αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ερωτηθείς για κυβερνήσεις συνεργασίας απάντησε πως όλα αυτά θα συζητηθούν, μετά την 21η Μαίου.

Σημείωσε πως αυτοδύναμη ΝΔ έχει αποδείξει ότι την τελευταία 4ετία μπορεί να αντιμετωπίσει –μαζί με την κοινωνία- τις κρίσεις και να χτίσει ισχυρές προοπτικές για τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments