Πολιτική

Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας

Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας αναφέρεται, τούτη την ώρα, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις προτεραιότητες της νέας τετραετίας αναφέρεται, τούτη την ώρα, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση γίνεται σε πανηγυρικό κλίμα και σε αυτήν συμμετέχουν τα αιρετά και τα ex officio μέλη της.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι αναλυτικότερη παρουσίαση των προτεραιοτήτων του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία θα γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Η αύξηση των μισθών, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, το αποτελεσματικότερο κράτος, η στήριξη της νέας γενιάς και η συνέχιση της εθνικής μας στρατηγικής σε ζητήματα διεθνών σχέσεων και μετανάστευσης συνιστούν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τις πέντε προτεραιότητες μιας νέας κυβερνητικής τετραετίας.

Ειδικότερα, οι εν λόγω προτεραιότητες συγκεκριμενοποιούνται με τον ακόλουθο τρόπο, με βάση όσα έχει τονίσει ο ίδιος ο κ. Κ. Μητσοτάκης.

 Πρώτον, δεσμευόμαστε ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς. Ξέρουμε ότι είναι ακόμα χαμηλοί και μπορούμε να τους αυξήσουμε 25% έως το τέλος του 2027, εφόσον διατηρήσουμε ετήσια ανάπτυξη 3%. Κάποτε δώσαμε μάχη να μείνουμε στην Ευρώπη. Η μάχη της δίκης μας γενιάς είναι να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα πεδία.

Δεύτερη επιδίωξη να αναβαθμίσουμε τη δημόσια υγεία.

Τρίτος στόχος το καλύτερο κράτος, το αποτελεσματικότερο δημόσιο. Αρχές Μαρτίου κάναμε τον πρώτο εθνικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να έχουμε μητρώο επιτυχόντων. Θα εφαρμόσουμε στην πράξη αυτό που ισχύει στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, τη διετή δοκιμαστική θητεία. Θα γίνει πράξη. Έτσι πρέπει να γίνεται. Ψηφιακή κάρτα στο δημόσιο, αξιολόγηση για όλους.

Τετάρτη προτεραιότητα η στήριξη της νέας γενιάς με πολλές παρεμβάσεις. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον. Έχω δεσμευτεί ότι εφόσον εξαντληθούν οι πόροι θα διπλασιάσουμε το κονδύλι. Υπάρχουν και άλλες δράσεις οι οποίες υλοποιούνται.

Πέμπτη μας προτεραιότητα η συνέχιση της εθνικής μας πολιτικής στα θέματα εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Σημειώνουμε ότι για αύριο είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο και στην Καλαμάτα. Στην πόλη της Καλαμάτας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, αποστέλλοντας έτσι μήνυμα ενότητας της κυβερνητικής παράταξης στην ελληνική κοινωνία.

Επισημαίνεται ακόμη ότι, το Σάββατο το πρωί, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ενημερωθεί για τις πολιτικές εξελίξεις από τον κ. Κ. Μητσοτάκη και αναμένεται να προβεί στην πρόωρη διάλυση της Βουλής, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει και την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments