Ελλάδα

Χρήστος Τζανερρίκος: Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Χρήστος Τζανερρίκος: Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/eurokinissi

Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, έγινε δεκτή η από 10.04.2023 παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου

Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, έγινε δεκτή η από 10.04.2023 παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο νομιμότητας των κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Τζανερρίκος παραιτήθηκε μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία ο έλεγχος νομιμότητας των κομμάτων θα γινόταν από την πλήρη σύνθεση του Α1 Τμήματος, δηλαδή των 11 μελών της και όχι από την πενταμελή σύνθεση, όπως ίσχυε μέχρι τότε.

Αφορμή για την επίμαχη τροπολογία αποτέλεσε η πρόθεση συμμετοχής του κόμματος «Έλληνες» του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,  Ηλία Κασιδιάρη, στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την υποψηφιότητα συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις βουλευτικές εκλογές, τα ηνία του κόμματος ανέλαβε ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος έχει επισημάνει ότι δεν κατέθεσε έως τώρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος Κασιδιάρη, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο κόμμα «Έλληνες» και άλλες πολιτικές κινήσεις από «τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο».

Δηλαδή, με άλλα λόγια, επιχειρείται -όπως λένε συνάδελφοι του κ. Κανελλόπουλου- η αναγέννηση από τις στάχτες της Χρυσής Αυγής, υπό άλλη ονομασία και με πρόεδρο όχι πλέον τον Νίκο Μιχαλογιάκο, αλλά τον πρώην ανώτερο δικαστικό λειτουργό Τάσο Κανελλόπουλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments