Πολιτική

Άδωνις: Προοδευτική μια Κυβέρνηση των παλαβών;

Άδωνις: Προοδευτική μια Κυβέρνηση των παλαβών;
Το ενδεχόμενο επανακάμπτει μέσα από μια διακυβέρνηση, που αποκαλείται προοδευτική και στην οποία θα συμμετείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25.

Στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και επιμένοντας ιδιαίτερα στην πρόταση του Μέρα25 για πιθανό κλείσιμο των τραπεζών σε περίπτωση προοδευτικής διακυβέρνησης.

Πράγματι, το ενδεχόμενο του κλεισίματος των τραπεζών κάθε άλλο παρά αποκλείεται από το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, αφού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, αν υπάρξουν διαφωνία και σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το  κλείσιμο των τραπεζών παραμένει ένα ενδεχόμενο, μια λύση.

Το ενδεχόμενο επανακάμπτει μέσα από μια διακυβέρνηση, που αποκαλείται προοδευτική και στην οποία θα συμμετείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25. Θα είναι, πιθανότατα, μια κυβέρνηση μειοψηφίας, μια κυβέρνηση ηττημένων, «με πρωθυπουργό» – όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης  – «τον Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη και εκπρόσωπο Τύπου πιθανά τον Ευάγγελο Αντώναρο».

Ο Άδωνις τονίζει ότι, αν μια τέτοια «προοδευτική διακυβέρνηση» υπάρξει και αποφασιστεί το κλείσιμο των τραπεζών, «η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αυτόματα. Μόλις οι επενδυτές θα έβλεπαν τον Γιάνη με ένα Νι στην κυβέρνηση, όλες οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα διακτινίζονταν όπως ακριβώς διακτινίζονται τα σταρ τρεκ, που βλέπαμε μικροί».

Ο Βαρουφάκης, πρόσθεσε ο Άδωνις, «έχει καταστρέψει την Ελλάδα και την φήμη της στο εξωτερικό. Μόλις εμφανιστεί στο Μαξίμου και στα υπουργικά έδρανα, η Ελληνική οικονομία θα φθάσει στο χάος!».

Έτσι δεν αρκεί να υποστηρίζει κάποιος ότι είναι προοδευτικός, ότι έχει στραμμένο το βλέμμα του προς τα εμπρός και τις προκλήσεις του μέλλοντος, πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη. Προοδευτική διακυβέρνηση με τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών και το κλείσιμο των τραπεζών θα είναι πράγματι ένα «εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα», όπως υποστήριξε ο Άδωνις.

Αυτή η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο οικονομικό επιτελείο, θα μοιάζει λιγότερο με «προοδευτική διακυβέρνηση» παρά με «Κυβέρνηση των Παλαβών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments