Global News

ABC: Νίκι Χάλει – «Δεν είναι πιθανό ο Μπάιντεν να φτάσει στα 86»

ABC: Νίκι Χάλει – «Δεν είναι πιθανό ο Μπάιντεν να φτάσει στα 86»

Πηγή Φωτογραφίας: Politico

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, Νίκι Χάλειι, εστίασε στην ηλικία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ξεκίνησε επίσημα την υποψηφιότητά του για το 2024 αυτή την εβδομάδα.

Η Χάλει δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox News ότι ο Μπάιντεν δεν θα «τα κατάφερνε» στο τέλος της δεύτερης θητείας αν επανεκλεγεί. «Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ξανά το 2024 και νομίζω ότι μπορούμε όλοι να είμαστε πολύ ξεκάθαροι και να πούμε στην πραγματικότητα ότι αν ψηφίσετε τον Τζο Μπάιντεν, να ξέρετε ότι δεν είναι πιθανό να φθάσει τα 86 χρόνια». Η εκστρατεία της Χάλει συνέχισε αυτή την κριτική την Πέμπτη, με την ανάρτηση ότι  «η ψήφος για τον Τζο Μπάιντεν είναι μια ψήφος για να γίνει πρόεδρος η Καμάλα Χάρις». Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, η οποία είναι 51 ετών, μπήκε στην κούρσα για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων τον Φεβρουάριο. Έχει παρουσιαστεί στους ψηφοφόρους ως η απαραίτητη αλλαγή γενιάς απέναντι σε πρόσωπα όπως ο Μπάιντεν, 80 ετών, και ο Ντόναλντ Τραμπ, 76 ετών.

Ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και, αν πετύχει στις επόμενες εκλογές, θα είναι 82 ετών όταν ορκιστεί για δεύτερη θητεία και 86 έως τη λήξη της θητείας. Ερωτήσεις για την ηλικία του έχουν στροβιλιστεί γύρω από την ανακοίνωση επανεκλογής του. Ο Μπάιντεν είπε ότι «κοίταξε προσεκτικά» την ηλικία του όταν σκέφθηκε και αποφάσισε εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα και σέβεται τους Αμερικανούς που κάνουν το ίδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments