Global News

ΝΒC: Μπάιντεν vs Τραμπ ΙΙ

ΝΒC: Μπάιντεν vs Τραμπ ΙΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com

Όλα δείχνουν έναν αγώνα Μπάιντεν εναντίον Τραμπ (δεύτερο μέρος). Κατά ειρωνικό τρόπο, μια δέσμευση επιστροφής φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα που οδήγησαν οι δύο άντρες πίσω με πλάτη βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

Ο Μπάιντεν δεν έχει σοβαρή εσωκομματική αμφισβήτηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ξεκάθαρος υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων. Όλα δείχνουν έναν αγώνα Μπάιντεν εναντίον Τραμπ (δεύτερο μέρος). Κατά ειρωνικό τρόπο, μια δέσμευση επιστροφής φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα που οδήγησαν οι δύο άντρες πίσω με πλάτη βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα του NBC News που κυκλοφόρησε την Κυριακή, το 70%των ερωτηθέντων είπε ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι υποψήφιος και το 60% είπε ότι ο Τραμπ δεν έπρεπε. Για να προσθέσετε την αίσθηση της στασιμότητας, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι μακροχρόνιοι αντίπαλοι βρίσκονται σε απόσταση λίγων σημείων μεταξύ τους, υποδηλώνοντας ότι δεν υπήρξε σεισμική πολιτική αλλαγή στη χώρα από τότε που ο Μπάιντεν κέρδισε το 2020.

«Πολιτιστικά, η κοινωνία έχει συνηθίσει σε νέες μορφές ψυχαγωγίας», είπε ο Faiz Shakir, ο οποίος διαχειρίστηκε την προκριματική εκστρατεία των Δημοκρατικών το 2020 του γερουσιαστή Bernie Sanders. «Μια επανάληψη, κατανοητά για αυτή τη γενιά Αμερικανών, δεν είναι τόσο συναρπαστική». Ο Τραμπ, που παραπέμφθηκε δύο φορές και κατηγορήθηκε στη Νέα Υόρκη, κάνει την επιλογή με αποκαλυπτικούς όρους λέγοντας στους ψηφοφόρους ότι είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να σταματήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ορκίζεται επίσης να ενισχύσει την οικονομία, να διορίσει συντηρητικούς δικαστές στην έδρα και να δημιουργήσει νέες πόλεις με πραγματική ελευθερία στις ΗΠΑ. Οι Δημοκρατικοί έχουν δύο νοήματα όταν πρόκειται για τον Τραμπ. Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, βλέπουν ένα χρήσιμο φύλλο που ήταν η κυρίαρχη φιγούρα σε τρεις διαδοχικές απογοητευτικές εκλογές για τους εθνικούς Ρεπουμπλικάνους. Αλλά βλέπουν επίσης τον Τραμπ ως υπαρξιακή απειλή για την ιερότητα της δημοκρατίας. Σε μια δήλωση τη Δευτέρα, η οποία είχε ως στόχο να προλάβει την εκτόξευση του Μπάιντεν, ο Τραμπ επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι η ήττα του το 2020 ήταν «στημένη», ένα ψέμα που ενέπνευσε την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Πιτ Τζιανγκρέκο, βετεράνος σύμβουλος που συμβούλεψε τη γερουσιαστή Amy Klobuchar, D-Minn., κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της το 2020 για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είπε ότι ο Μπάιντεν θα βοηθηθεί από αυτό που περιέγραψε ως εξτρεμισμό του Τραμπ και των συμμάχων του στο Κογκρέσο. «Πρόκειται για ένα Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που έχει ξεκολλήσει τόσο από τον παραδοσιακό συντηρητισμό όσο και από την πραγματικότητα», είπε. Όμως, όπως και ορισμένοι άλλοι Δημοκρατικοί, ανησυχεί για την αντίληψη του εκλογικού σώματος για μια οικονομία που ο Μπάιντεν πιστώνει στον εαυτό του ότι έσωσε από την κατακρήμνιση της πανδημίας.

«Υπάρχουν απλώς πολλοί άνθρωποι που, παρά τους αριθμούς, έχουν μια αρκετά αρνητική άποψη για την οικονομία», είπε ο Τζιανγκρέκο. «Ακόμα κι αν ο αριθμός του πληθωρισμού μειώθηκε στο μισό από τώρα έως το επόμενο έτος, είναι ακόμα δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους για κάποια καλά νέα». Ο ρυθμός πληθωρισμού και η στασιμότητα των μισθών είναι δύο σημεία δεδομένων που χρησιμοποιεί ο Τραμπ για να υποστηρίξει ότι ο Μπάιντεν ήταν μια πτώση στην οικονομία. Στην εκδοχή του Τραμπ για την πρόσφατη ιστορία του έθνους, έπεσε θύμα των περιστάσεων λόγω των  οικονομικών συντριμμιών που προκάλεσε η πανδημία και θα πρέπει να πιστωθεί ότι άρχισε να την επιδιορθώνει.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ δημιούργησε τη μεγαλύτερη οικονομία που είχε ποτέ η χώρα μας – δύο φορές στην πραγματικότητα», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ. «Και είναι έτοιμος να το ξανακάνει». Φαίνεται αναπόφευκτο ότι αν οι δύο άντρες ξανασυναντηθούν – ο Τραμπ πρέπει ακόμα να κερδίσει την υποψηφιότητα του GOP για να συμβεί αυτό – η ρεβάνς θα πλαισιωθεί γύρω από τον Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί λένε ότι αυτό θα τους βοηθήσει. «Θα είναι πολύ δύσκολο να συγκινηθούν οι ψηφοφόροι όσον αφορά τη γνώμη τους για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο βουλευτής Brendan Boyle, D-Pa. «Η σαφής πλειοψηφία των Αμερικανών έχει αρνητική άποψη για τον πρώην πρόεδρο Τραμπ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments