Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η νοοτροπία, η υποχρέωση και το πλάνο του Ανιγκό ενόψει ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Η νοοτροπία, η υποχρέωση και το πλάνο του Ανιγκό ενόψει ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον 6ο και τελευταίο φετινό αγώνα του απέναντι στην ΑΕΚ {3/5, 20:00, COSMOTE SPORT 2HD} με στόχο την νίκη τόσο για να διατηρήσει την 3η θέση, όσο και για λόγους πρεστίζ.

Την τρίτη του νίκη εις βάρος της ΑΕΚ στη σεζόν και δεύτερη στην OPAP Arena θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός σήμερα {3/5, 20:00, COSMOTE SPORT 2HD} στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Playoffs της Stoiximan Super League.

Οι ”ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν για έκτη και τελευταία φορά μέσα στην περίοδο τους ”κιτρινόμαυρους” με τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα να μετράει δύο νίκες {3-1 εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, 2-1 εντός στο Κύπελλο}, η ΑΕΚ άλλες δύο {3-0 στο πρώτο ματς Κυπέλλου, 3-1 εκτός έδρας στα Playoffs}, καθώς το πρώτο χρονικά παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε παραμείνει στη λευκή ισοπαλία 0-0 στο Φάληρο για το πρωτάθλημα.

Σημασία της νίκης που θέλει να πετύχει και το κίνητρο που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του:

Η πειραϊκή ομάδα δεν στοχεύει πια στην κατάκτηση του τίτλου ούτε καν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο υπάρχει κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές, καθώς θέλουν να διατηρήσουν την τρίτη θέση που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να τους προσφέρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Σαφώς είναι διαφορετικό για μια ομάδα, αγωνιστικά και οικονομικά να αγωνιστεί στο Europa και άλλο στο Conference League στο οποίο είναι δεδομένο πως οι ”ερυθρόλευκοι” θα χρειαστεί να δώσουν επίσημο παιχνίδι δύο εβδομάδες νωρίτερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προετοιμασία τους και τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός επιθυμεί τη νίκη επί της ΑΕΚ και για λόγους πρεστίζ. Συγκεκριμένα η πειραϊκή ομάδα θέλει να κλείσει τη σεζόν με τρεις νίκες εις βάρος της ΑΕΚ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Συνιστά πλέον υποχρέωση των παικτών και του Ανιγκό να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα παιχνίδια που απομένουν, κοιτώντας τον εαυτό τους, δίχως να τους απασχολεί ποια ομάδα θα κατακτήσει στο τέλος τον τίτλο.

Κατά συνέπεια, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παρουσιαστούν με την κατάλληλη νοοτροπία, συγκέντρωση, πάθος και αποφασιστικότητα προκειμένου να επιδιώξουν την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο Ζοζέ Ανιγκό τονώνει τους ποδοσφαιριστές αναφέροντας:

”Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα” και τόνισε πως θα πρέπει θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η τελικές σκέψεις του Ανιγκό σε έναν ιδιαιτέρως δύσκολο αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ:

Σχετικά με τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Γάλλος τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση, ενώ να θυμίσουμε ότι δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Πασχαλάκη, Κανός και τον Γκάρι Ροντρίγκες ο οποίος φαίνεται πως δεν υπολογίζεται. Δεν αναμένονται πάντως πολλές αλλαγές σε αντίθεση με το τελευταίο παιχνίδι εναντίον του Βόλου.

Πιθανός τρόπος που θα παραταχθούν οι ”ερυθρόλευκοι”:

Αρκετά πιθανή μοιάζει η σύνθεση με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ροντινέι δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ {ή τον Ραμόν} αριστερά, τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόη στα στόπερ, τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ στα χαφ, τον Μασούρα, τον Βρουσάι και τον Φορτούνη μπροστά τους και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Εάν ο Ανιγκό επιλέξει να πορευτεί πάλι με τρία ”δεκάρια”, τότε θα μείνουν στον πάγκο ο Μασούρας και ο Βρουσάι και θα αγωνιστούν ο Βαλμπουενά και ο Μπιέλ, με τον Φορτούνη να μετατίθεται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Οι δύο τελευταίοι έπαιξαν 68΄ και 80΄ αντίστοιχα στο ματς με τον Βόλο και, γενικά, είναι αρκετά επιβαρυμένοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Εμβιλά που αγωνίστηκε 80 λεπτά την περασμένη Κυριακή.

Πιθανή φαντάζει ολοένα και περισσότερο η συμμετοχή των:

Οπότε, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν ο Σαμασέκου ή ο Κασάμι. Στη διάθεση του Γάλλου προπονητή είναι και οι Κρίστινσον, Παπαδούδης, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Μπουτούτσι και Ελ Αραμπί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments