Διεθνή

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μετωπική γίνεται πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Κιλιτσντάρογλου

Μετωπική γίνεται πλέον η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Κιλιτσντάρογλου, δύο σχεδόν εβδομάδες πριν από τις πρόωρες προεδρικές εκλογές. Οι δύο κύριοι υποψήφιοι ανταλλάσσουν ακόμη και προσωπικές μομφές, με τον Ερντογάν να κάνει πια λόγο «άνθρωπο των Αμερικανών» αναφορικά με τον Κιλιτσντάργολου και με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης να μιλά για πρόσληψη από τον Τούρκο πρόεδρο χάκερ από το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως ο Κιλιτσντάρογλου είναι πειθήνιο όργανο του ευρωατλαντικού παράγοντα.

«Ό,τι του σφυρίζουν στο αυτί ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν παίρνουμε αυτό το άτομο στα σοβαρά. Τι είδους άνθρωπος μπορεί να νιώθει τέτοια μνησικακία για τη χώρα του, το κράτος και το έθνος του;», υποστήριξε ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ.

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέχει η οικοδόμηση του τουρκικού αιώνα. «Είμαστε μαζί σας για να ζητήσουμε την υποστήριξη της Αττάλειας, αυτή τη στιγμή, που προετοιμαζόμαστε για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα. Αυτή η πόλη δεν ασκεί καμία μορφή διάκρισης. Αγκαλιάζει όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν νέα ζωή εδώ, ρίχνοντας το κεφάλαιο και τον ιδρώτα τους. Όπως μεγαλώσαμε και πλουτίσαμε τη χώρα μας, μαζί σας θα χτίσουμε μαζί τον Τουρκικό Αιώνα. Εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσουμε την Τουρκία»

Στην οπτική του Τούρκου προέδρου, «υπάρχει ένας μηχανισμός που αντιμετωπίζει τον Κιλιτσντάρογλου ως υποψήφιο πρόεδρο. Αυτός ο μηχανισμός δεν ενδιαφέρεται για τις ευαισθησίες. Στόχος τους είναι να σπρώξουν την Τουρκία σε μια τρύπα, από όπου δεν θα μπορεί να βγει για μισό αιώνα με την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία της».

Εκτός από τον αμερικανικό παράγοντα, και οι παράνομες κουρδικές οργανώσεις εργάζονται, σύμφωνα με τον Ερντογάν, για την προώθηση της υποψηφιότητας Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «μπορούν τα παρακλάδια των τρομοκρατικών οργανώσεων στο κοινοβούλιο να μας δεχτούν; Τι λέει το Καντίλ; “Δεν μπορούμε να τους υποστηρίξουμε, θα στηρίξουμε τον Κεμάλ Κιλιτντάρογλου”. Η υποστήριξή τους στον κ. Κεμάλ αποτελεί απόδειξη για το ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν είχαμε φέρει την Τουρκία στο σημερινό της επίπεδο, κανείς δεν θα μας άγγιζε. Δεν θα γίνουμε στόχος τρομοκρατικών οργανώσεων και πραξικοπηματιών, δεν θα πέσουμε σε οικονομικές παγίδες ή δεν θα γίνουμε θύματα παγκόσμιων εκστρατειών. Είμαστε στον στόχο γιατί επιλέξαμε να αγωνιστούμε, όχι να παραδοθούμε».

Ο κοινός υποψήφιος των έξι αντιπολιτευτικών κομμάτων απάντησε, λίγη ώρα αργότερα, στον Ερντογάν, κάνοντας αναφορά σε εισαγωγή ομάδας χάκερς από το εξωτερικό, με σκοπό να πληγούν οι λογαριασμοί του Κιλιτσντάρογλου.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το CHP ανέφερε ότι «προετοιμάστηκε μια εκστρατεία για τον αποκλεισμό κρίσιμων και αντιπολιτευτικών ιστότοπων μέσω επιθέσεων DDoS κατά της αντιπολίτευσης και την ανάδειξη των φιλοκυβερνητικών».

Επίσης, ότι κύριος στόχος της εκστρατείας είναι ο Κιλιτσντάρογλου. «Ο στόχος είναι να παρέμβει στα αποτελέσματα των εκλογών με την παραγωγή ηχογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων του προέδρου του CHP» με συστήματα όπως «deep fake» και «Cambridge Analytica» για να υπονομεύσει την προεκλογική εκστρατεία του.

«Θα δείχνουν ότι έχει συναντηθεί με άτομα που στρέφονται κατά του Ερντογάν και ότι έχει πει πράγματα που δεν είπε, κατά το ταξίδι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στην Αμερική πέρυσι, και την αποστολή τους σε στοχευμένους χρήστες του διαδικτύου», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «απομένουν 2 ημέρες τις τελευταίες 10 ημέρες. Επιτρέψτε μου να δώσω την τελευταία μου προειδοποίηση» και κατονόμασε τον διευθυντή Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και άλλους συνεργάτες του Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments