Αθλητισμός

Πρωινός Τύπος (5/5): Οι λόγοι που δεν κέρδισαν στα ντέρμπι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Πρωινός Τύπος (5/5): Οι λόγοι που δεν κέρδισαν στα ντέρμπι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι λόγοι που δεν κέρδισαν στα ντέρμπι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, τι θέλει ο ΠΑΟΚ, η σημασία του τελικού για τον Ολυμπιακό και ο Σλούκας. Τύπος παντού.

ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – LIVE SPORT

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ με το που έβαλε το γκολ νωρίς νωρίς εναντίον του ΠΑΟΚ. Στη Ν. Φιλαδέλφεια πίστεψαν ότι εκεί… τελείωσε το άλλο ματς, περίμεναν ίσως με βεβαιότητα να μπει δεύτερο και τρίτο, και μέχρι να καταλάβουν τι γινόταν, δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν την εξέλιξη. Σπατάλησαν χρόνο, ενώ τα ήδη βαριά πόδια έγιναν ακόμα βαρύτερα. Έτσι, όταν έγινε το 1-1 στη Λεωφόρο, οι μπαταρίες είχαν πια αδειάσει, αν σκεφτούμε και την υπερκατανάλωση ενέργειας στο 0–0 με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή.

Τόσα ντέρμπι στη σειρά δεν τα σηκώνει ο οργανισμός του ποδοσφαιριστή που παίζει σε ελληνική ομάδα, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Λιβάι Γκαρσία, για παράδειγμα, που ήταν πριν λίγες μέρες ο φόβος και ο τρόπος των Πράσινων αμυντικών, προχθές παραπατούσε και δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα κοντρόλ της προκοπής… Για να μην τα πολυλογούμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν υπάρχει παίκτης να την πάρει πάνω του και να την καθοδηγήσει. Δεν ξέρω αν και πώς θα εμφανιστεί, ιδίως στο ματς με τον Άρη, αλλά προς το παρόν, δεν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Μία “μελαγχολική” ΑΕΚ βρήκε πραγματική αντίσταση απ’ τον Ολυμπιακό κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και να αγκαλιάσει το πρωτάθλημα. Θα ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα γι’ αυτήν αν δεν είχε την ταλαιπωρία αρκετών παικτών της που αντιμετώπισαν ίωση τις τελευταίες μέρες. Είναι κι αυτό μία απ’ τις εξηγήσεις για την αδυναμία της να νικήσει τον ταλαιπωρημένο αντίπαλό της. Δεν είναι η μόνη, ούτε η πιο βασική. Ο Ανιγκό, έστω καθυστερημένα, κατάλαβε ότι δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις χωρίς τρεξίματα μία τόσο αθλητική ομάδα, όπως αυτή του Αλμέιδα…

Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν νίκησε τον Ολυμπιακό, αλλά θα μπορούσε να χάσει κιόλας με βάση τις καλές ευκαιρίες που έχασαν οι “ερυθρόλευκοι” για να σκοράρουν. Μπορεί να μη μοιάζει και τόσο κολακευτικό για τους “ερυθρόλευκους” να παραχωρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντιπάλους τους, αλλά αυτό είναι το μικρότερο κακό. Σημασία έχει να το κάνουν συντεταγμένα και να βρίσκουν τρόπους να αντεπιτεθούν και να βγουν στην κόντρα. Αυτό έγινε προχθές στη Ν.Φιλαδέλφεια και στέρησε απ την ΑΕΚ τους δύο βαθμούς της νίκης. Τώρα οι φίλοι της Ένωσης δεν έχουν να σκεφτούν τους βαθμούς που τους έκοψε ο Ολυμπιακός. Τους ενδιαφέρει να κάνει τα ίδια και με τον Παναθηναϊκό. Λογικό, αλλά ποιος υπογράφει πως με μία ακόμα… μελαγχολική εμφάνιση, η ΑΕΚ θα περάσει απ’ το “Κλ.Βικελίδης”;

ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ – METROSPORT

Για να καταλήξουμε πως… στους δύο εναπομείναντες αγώνες των πλέι οφ και στον τελικό, ο ΠΑΟΚ θα ευστοχήσει απόλυτα -μόνο- με κατάθεση ψυχής. Θα κατακτήσει έτσι και την τρίτη θέση και το κύπελλο. Όλα αυτά όμως, δεν απαλύνουν τον πόνο των φίλων του ”Δικεφάλου” από τις… πληγές της ομάδας τους. Αυτές τις οποίες προκάλεσαν -πέρα από τα λάθη παικτών και προπονητών- η αδικία και η ατυχία! Στο… νωπό 1-1 με τον Παναθηναϊκό, ο πετσοκομμένος ΠΑΟΚ όρθωσε το ανάστημά του. Προσέγγισε το… ταβάνι του. Αυτό έκανε και στις δύο εφετινές ανατροπές με τον Άρη. Αντίθετα σε ορισμένους αγώνες δεν ξεκόλλησε από το… πάτωμά του. Το ελλιπέστατο ρόστερ και το κόλλημα στο… πάτωμά του, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη διεκδίκηση -με αξιώσεις, κατά πως είπαμε- του πρωταθλήματος..

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Η ΑΕΚ έπρεπε να κερδίσει την Τετάρτη το βράδυ στην «OPAP Arena» τον Ολυμπιακό πιο εύκολα από όσο τον κέρδισε πρόσφατα στο «Καραϊσκάκης». Ο ΠΑΟ δεν έπρεπε να έχει μεγάλες δυσκολίες με τον ΠΑΟΚ που κατέβηκε στη Λεωφόρο πραγματικά με μισή ομάδα. Το κίνητρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος έπρεπε να δώσει στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας των play offs τη δύναμη για τις υποχρεωτικές νίκες. Δεν κέρδισε καμία ομάδα από τις δύο.

Τι άλλο μου έκανε εντύπωση; Ότι δεν είδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή κάποιο παίκτη της ΑΕΚ ή του ΠΑΟ να βγαίνει μπροστά για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του δείχνοντας ηγετικό παράστημα. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων προσδοκούσαν όλο το βράδυ να εμφανιστεί αυτός που θα κάνει μια προσωπική ενέργεια: δεν βρέθηκε κανείς. Ή μάλλον κάποιος βρέθηκε κι έκανε μια σούπερ τέτοια: ο Κώστας Σλούκας που υπέγραψε την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη στη λήξη του ματς. Αλλά ο Σλούκας το έχει κάνει και το έχει ξανακάνει και οι Τούρκοι ανήκουν σε αυτούς που το γνωρίζουν καλά, αφού και στη Φενέρ έχει χαρίσει νίκες στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν κάτι το κάνεις, μπορείς να το ξανακάνεις. Αν δεν έχεις κανέναν που το έχει τα ματς λήγουν ισόπαλα.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ

Αυτό που ανεξαρτήτως της κατάληξης του πρωταθλήματος δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι όλα αυτά που «χτίστηκαν» τη φετινή σεζόν. Και είναι απίστευτα μεγάλα και σημαντικά. Χτίστηκε, χωρίς εισαγωγικά, το ομορφότερο γήπεδο του κόσμου, στο οποίο αποτυπώνεται όλη η ιστορία της ΑΕΚ και το οποίο αποτελεί και κόσμημα και παράλληλα την έδρα που επί είκοσι χρόνια ονειρευόμασταν.

«Χτίστηκε» όμως και μια ομάδα της ΑΕΚ που θέλαμε εδώ και πολλά χρόνια να βλέπουμε. Και η ΟΜΑΔΑ της ΑΕΚ που θέλαμε είναι ΕΔΩ και δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον. Χτίστηκε ο έρωτας ανάμεσα στην ομάδα και τον κόσμο. Δεν αναφέρομαι στη δεδομένη αγάπη που υπάρχει διαχρονικά και που δεν παύει να υφίσταται ποτέ, αλλά στον έρωτα που σε κάνει να αδημονείς και να θες να ξαναδείς την ΑΕΚ να παίζει, από το επόμενο δευτερόλεπτο που λήγει το όποιο παιχνίδι της.  Και χτίστηκαν σε τόσο γερά θεμέλια όλα αυτά, που αποτελούν και την πιο σπουδαία εγγύηση για το μέλλον.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ

Στο ποδόσφαιρο τα έφερε έτσι η μοίρα που η ΑΕΚ περιμένει από τον Ολυμπιακό να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός από τον Άρη να κόψει βαθμούς της ΑΕΚ, ενώ μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους προσδοκίες και στην τελευταία αγωνιστική. Το πιθανότερο όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. Σίγουρα θα υπάρχουν στον τελικό του Κυπέλλου, αν ο Ολυμπιακός έχει βγει τρίτος στο πρωτάθλημα, καθώς τότε θα θέλει νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ για να παίξει εκείνος στο Γιουρόπα Λιγκ. Υγιές είναι στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες σαν κι αυτές που έχουν διαμορφωθεί στην τελική ευθεία. Να πανηγυρίζονται δηλαδή γκολ του ΠΑΟΚ από τον ΑΕΚτζήδες ή το (ακυρωθέν τελικά) γκολ του Μπακαμπού από τους φίλους του… Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Υγιή δεν είναι πολλά άλλα.

Για παράδειγμα αυτό που έγινε πάλι με τους διαιτητές της προτελευταίας αγωνιστικής. Κι ας δώσει ρεσιτάλ ο Φωτιάς στο Άρης-ΑΕΚ ή ας κάνει χίλια λάθη ο Μπριχ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να μπαίνει σε αγώνες που παίζεται ο τίτλος, στον έναν ελίτ σούπερ διαιτητής και στον άλλο Έλληνας. Με βάση όσα όσα έχουν συμφωνηθεί έως τώρα. Είναι όντως (ένα ακόμη) ανεξήγητο.\

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments