Διεθνή

Το Λονδίνο κάνει «ζέσταμα» για την στέψη του Καρόλου

Το Λονδίνο κάνει «ζέσταμα» για την στέψη του Καρόλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το μεσημέρι θα τοποθετηθούν τα στέμματα στα κεφάλια του Βρετανού μονάρχη και της συζύγου του Καμίλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Τότε ο 74χρονος Κάρολος ανέλαβε συμβολικά το βασιλικό αξίωμα.

Το μεσημέρι θα τοποθετηθούν τα στέμματα στα κεφάλια του Βρετανού μονάρχη και της συζύγου του Καμίλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Τότε ο 74χρονος Κάρολος ανέλαβε συμβολικά το βασιλικό αξίωμα.

Ώρες πριν την έναρξη της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ και τη βασίλισσα Καμίλα, πλήθη θεατών έχουν συγκεντρωθεί στο κεντρικό Λονδίνο. Εκατοντάδες θαυμαστές της Royal είχαν κατασκηνώσει κατά μήκος της λεωφόρου The Mall όλη τη νύχτα για να πάρουν καλές θέσεις. Εδώ θα περάσουν ο Κάρολος και η Καμίλα το πρωί στο δρόμο τους από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προς το Αβαείο του Γουέστμινστερ. Κάποιοι θεωρούμενοι «σκληροπυρηνικοί» είναι εκεί για μέρες. Πολλοί φορούσαν καπέλα, γυαλιά και ρούχα στα χρώματα της βρετανικής σημαίας.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11:20 π.μ. (CEST) στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το βασιλικό ζεύγος θα οδηγηθεί με το σύγχρονο «Diamond Jubliee State Coach». Έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην εκκλησία στις 11:53 π.μ. (CEST), όπου στη συνέχεια θα στεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα.

Ο Κάρολος, 74 ετών, είναι βασιλιάς από τον θάνατο της μητέρας του, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Η στέψη συμβολίζει απλώς την ανάληψη των καθηκόντων του. Είναι η πρώτη στέψη ενός Βρετανού μονάρχη το 70 και η πρώτη ενός βασιλιά σε 86 χρόνια. Περισσότεροι από 2300 επισκέπτες θα ακολουθήσουν τη λειτουργία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, συν εκατομμύρια στις οθόνες. Αναμένονται εκπρόσωποι από 203 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 αρχηγών κρατών. Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία.

Με μεγάλη μεγαλοπρέπεια και συνοδεία χιλιάδων στρατιωτικών, το ζευγάρι επιστρέφει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ με το πούλμαν του Γκόλντεν Στέιτ μετά τη στέψη. Εκεί οι δυο τους εμφανίζονται μαζί με την πιο στενή οικογένεια από το μπαλκόνι μέχρι τον κόσμο. Ο μικρότερος γιος του Καρόλου, πρίγκιπας Χάρι και ο αδερφός του, πρίγκιπας Άντριου, που παρευρίσκονται στη στέψη, δεν θα είναι εκεί. Παράτησαν τα βασιλικά τους καθήκοντα πριν από χρόνια.

Οι περισσότεροι Βρετανοί γίνονται μάρτυρες τελετής στέψης στη χώρα τους για πρώτη φορά. Η μητέρα του Καρόλου, Ελισάβετ Β’, στέφθηκε το 1953. Μετά τον θάνατό της, ο Κάρολος Γ’. Μετά από δεκαετίες αναμονής, έγινε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και 14 άλλων χωρών της Κοινοπολιτείας. Οι εορτασμοί της στέψης προς τιμήν του διαρκούν συνολικά τρεις ημέρες. Τα πάρτι στη γειτονιά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και μια ποπ συναυλία στο Κάστρο του Ουίνδσορ προγραμματίζονται για την Κυριακή. Η Δευτέρα κηρύχτηκε επίσης αργία. Οι Βρετανοί καλούνται να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για φιλανθρω

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments